www.car.cz
 

Jarek Janiš poznával další japonský okruh
     22.3.2005 19:11 - tisková zpráva


Jarek Janiš absolvoval druhé testy s týmem Kondo Racing, ve kterých se seznámil s dalším japonským okruhem, po prvních testech v Suzuce přišel na řadu Twin Ring v Motegi.

Do Motegi přijely opět všechny týmy šampionátu formule Nippon, protože jde o oficiální testy. Pro Janiše to byla vítaná příležitost, jak poznat další neznámý okruh, který bude hostit i závody šampionátu. Český jezdec vedle učení neznámé tratě pracoval na vyladění vozu pro tuto trať. Průběh jízd prvního dne lehce komplikovala technika, ve druhém dni se do hry vložilo počasí, odpolední program zasáhnul déšť.

 

Jarek Janiš: „Ani v jednom dni jsme nedojeli tolik kilometrů, kolik bych chtěl a potřeboval. Měli jsme drobné technické problémy, které nás zbrzdily a když byl vůz stoprocentní, začalo druhý den pršet. Pátý čas na vodě je povzbuzující, na druhou stranu časy na suchu nevypovídají kvůli problémům o naší reálné síle.

 

Celkově se v testech věnujeme hlavně poznání vozu a jeho nastavení pro danou trať. Jezdci, kteří to tady už znají, mají velkou výhodu, protože už mají nastavení i znalost okruhu, takže hned po vyjetí zajedou dobrý čas. Pokud jde o samotný okruh, Twin Ring je určitě jednodušší než Suzuka.“

 

Souhrnné výsledky naleznete v příloze.

 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Veteráni trochu jinak, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose