www.car.cz
 

Test Alfy Romeo Adama Lacka na Monze zastavil motor
     25.3.2005 09:53 - tisková zpráva


MONZA TESTING DAYS
Monza, Itálie -

K prvnímu testování se INTERNET EXPRES Prima Team (IEP Team) dostal prakticky až během MONZA TESTING DAYS ve dnech 22. - 23. 3. 2005. Po úvodních testech v Magione to bylo první měření sil s jezdci FIA World Touring Car Championship 2005. Adam Lacko začal testovat Alfu Romeo 156 GTA Super 2000 se startovním číslem 33, připravovanou pro team italskou společností OREGON, která má dlouholeté zkušenosti s těmito vozy. Na dvoudenní testování bylo připraveno celkem pět hodinových testovacích jízd. Adam Lacko se bohužel zúčastnil pouze první testovací jízdy, ve které se seznamoval s vozem i s tratí. Krátce po začátku druhé testovací jízdy se objevila porucha na motoru Alfy Romeo a vůz musel být z dalšího testování stažen.

Tým poté využil na závěr testování možnost vyzkoušet si soutěžní BMW 320i z týmu Crawford (jezdce Carla Rosenblada, startovní číslo 28). S tímto vozem také skutečně Adam Lacko odjel poslední testovací sérii ve středu 23. 3. v podvečer.

K průběhu testování se nakonec vyjádřil jezdec Lacko takto: "Celé testování mělo být zaměřeno na přípravu s Alfou Romeo 156 GTA Super 2000 před prvními závody WTCC, které se jedou za čtrnáct dnů právě zde v Monze. Bohužel technika nás trochu zaskočila, ale přesto si myslím, že dosažené časy v první testovací sérii, kde jsem se pohyboval někde ve druhé desítce z téměř 30-ti členného startovního pole, jsou příslibem pro další průběh šampionátu. Škoda, že došlo k poruše motoru.

Zcela jistě bychom před prvním závodem měli více informací a mohli je lépe zužitkovat. Nakonec jsem měl možnost využít nabídky testovat BMW 320i švédského týmu Crawford. Způsob jízdy je samozřejmě odlišný, ale přesto dosažené časy (srovnatelné s Alfou - kolem 2:02.800) naznačují, že i tato cesta by mohla být zajímavá."

IEP Team věří, že se do zahájení šampionátu podaří v Itálii opravit motor Alfy Romeo a že nastoupí s tímto vozem k prvnímu závodu v Monze.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose