www.car.cz
 

Závod Delphi v České Lípě otevřel metodickou laboratoř
     27.3.2005 13:55 - tisková zpráva


Česká Lípa, Česká Republika — Ve čtvrtek, 17. března, otevřel závod Delphi v České Lípě metodickou laboratoř. Tato nová laboratoř bude především sloužit závodům Delphi Packard na Moravě a v České Republice, ale také například závodu v Senici na Slovensku.

Laboratoř nabízí 450 m2 prostoru. V laboratoři lze simulovat celý procesní tok počínaje vyskladněním materiálu, přes nástřih, montáž i konečnou přípravu výrobků v pracovních buňkách či na dopravnících. K dispozici je trvale 17 inženýrů, 1 technik a 5 pracovníků obsluhy. Účelem této nově otevřené metodické laboratoře je testovat výrobní systémy před jejich přesunem do skutečných výrobních závodů.

 Byla vytvořena metodika pro lepší kvalifikování technických týmů. Cílem laboratoře je vytvořit jakési inovační středisko využívající synergie mezi výrobním engineeringem a vývojem výrobků. Optimalizace úsilí v oblasti vývoje, plánování výroby a komunikace vyústí v celkové zlepšení kvality výrobků Delphi.

Závod Delphi v České Lípě zaměstnává více než 3 000 pracovníků. Závod se zabývá výrobou kabelových svazků pro tři konečné zákazníky: Škoda (modely Fabia a Octavia), Audi a BMW. Delphi již využívá své zákaznické a servisní centrum pro vozy Škoda se zázemím v Bakově, blízko montážního závodu Škoda v Mladé Boleslavi.

Delphi již zajišťovala dodávky kabelových svazků do montážních závodů Škoda, když v roce 1994 umožnila místní infrastruktura a dostupná pracovní síla vybudování závodu v České Lípě. Výroba byla zahájena v roce 1996. Z původních 910 m2 (1994) se závod v důsledku rozvoje v této oblasti rozrostl na současných 15,841 m2.

Každý kabelový svazek je originálem, protože požadavky se liší nejen podle výrobců, ale i podle modelů, funkcí a finálního trhu. Podle toho se svazky liší ve své složitosti – od základních jednoduchých kabelových svazků, až po skutečně špičkové high-tech výrobky vážící až 40 kg a sdružující až 4000 vodičů.

Většina zaměstnanců je z okolí České Lípy a Bělé pod Bezdězem. Jejich věkový průměr se pohybuje okolo 33 let.

 “Naši pracovníci jsou velmi dynamičtí, kvalifikovaní a horliví, což Delphi umožňuje úspěšně dodávat výrobky v rámci JIT a pracovat na 3 směny 5 dní v týdnu,” uvádí Jiří Gajdošík, ředitel závodu v České Lípě. “jako největší zaměstnavatel v regionu České Lípy chceme nabídnout našim zaměstnancům ty nejlepší pracovní podmínky.”

Aby byla zajištěna požadovaná kvalita výrobků, kladou automobiloví výrobci velký důraz na kvalitu v rámci celého zásobovacího řetězce. V automobilovém průmyslu se díky normě ISO/TS 16949 zavedl společný jazyk. Jedná se vlastně o jakousi kvalitativní dohodu mezi americkými, evropskými a japonskými výrobci automobilů. Tato norma byla úspěšně zavedena i v závodě Delphi v České Lípě.

Více informací naleznete na http://www.delphi.com/media


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose