www.car.cz
 

Třetí podnik MČR odstartoval: První akcí valašky byla tiskovka
     31.3.2005 20:01 - tisková zpráva


 

                                  VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ, 31. března - 2. dubna 2005      

     GLOBAL ASSISTANCE Mezinárodní Mistrovství České republiky v Rally 2005

 

 

Tiskovou konferencí byl ve středu 30. března 2005 zahájen čtyřiadvacátý díl Valašské rally. Novinářům se na ní představili zástupci organizačního štábu valašky, představitelé hlavních partnerů a prioritní posádka Miroslav Jandík – Radim Chrastecký.

 

Úvodní slovo přednesl člověk, který nad SHERON Valašská rally 2005 převzal záštitu, první muž valašskomeziříčského městského úřadu JUDr. Jiří Kubeša. „Považuji Valašskou rally nejen za významnou sportovní, ale i společenskou záležitost,“ vyjádřil se starosta partnerského města a dodal: „Tým, který Valašku připravuje, považuji za seriózního partnera, na kterého je spolehnutí. I proto se město snaží vyjít organizátorům v jeho požadavcích vstříc.“

 

Za hlavního partnera Valašské rally vystoupil na tiskové konferenci ing. Luděk Drha, marketingový ředitel společnosti DF Partner. Ten mimo jiné řekl: „Spojení značky SHERON s Valašskou rally 2005 je více než symbolické z více důvodů. Mezi ty nejhlavnější patří fakt, že valaška je jednou z nejnáročnějších automobilových soutěží v České republice a také to, že se koná v kraji s nejpočetnější základnou fanoušků rallysportu a v kraji, kde má naše společnost sídlo. Mám pocit, že jsme udělali dobře. Podle mých informací je SHERON Valašská rally 2005 připravena na odpovídající úrovni.“

 

S přípravou SHERON Valašská rally 2005 přítomné hosty i zástupce sdělovacích prostředků seznámil šéf organizačního štábu soutěže Miroslav Hošák. Ten upozornil mimo jiné rovněž na to, že trať rally na Valašsku povede z poloviny po zcela nových tratích. „Půjde především o první etapu v pátek 1. dubna. Jakýmsi zpestřením pro soutěžící, ale i pro diváky bude, že druhé průjezdy této etapy absolvují soutěžní posádky za tmy.

 

 Noční erzety patří na Valašsku ke specialitám, které v podstatě v České republice nemají obdobu,“ vyjádřil se Miroslav Hošák, podle nějž kladli organizátoři velkou pozornost také na zajištění bezpečnosti soutěžních posádek a zejména pak diváků. „Jsme zřejmě první, kdo bude mít zakázané prostory pro diváky vyznačeny nejenom příslušnými tabulemi, ale ohraničeny budou rovněž páskami se speciálním potiskem, který umožní lidem naprosto zřetelně sdělit, že na takovém místě nemají co dělat. Díky společnosti DF Partner, která výrobu pásek zajistila, jsme se tak přiblížili praktikám, které jsou běžné při organizování světových automobilových soutěží,“ dodal Miroslav Hošák.

 

Své na tiskové konferenci sdělili novinářům rovněž zástupci soutěžících. Ty reprezentovala posádka týmu Matador Pneu Sport s prioritou FIA B Miroslav Jandík – Radim Chrastecký startující ve skupině N4PV s vozidlem značky Mitsubishi Lancer EVO VII.

 

„Za nejvážnější soupeře považujeme Václava Pecha, bratry Vojtěchovy a další posádky jedoucí s vozidly specifikace WRC. Rádi bychom v kategorii produkčních vozů stáli na bedně,“ svěřil se Miroslav Jandík. Jeho kolega Radim Chrastecký pak představil plány, které si posádka stanovila pro letošní sezonu. Patří sem mimo jiné také účast na vybraných závodech seriálu Mistrovství Evropy.

 

 

 

Val. Meziříčí – středa, 29. března 2005                                Dušan PÓČ                                                                                                                                                                                                              

                                                                         hlavní činovník pro styk s tiskem 

                                                                                 SHERON Valašská rally 2005

 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Vysočina 2005 od sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose