www.car.cz
 

Nový světový rychlostní rekord: jak na 20 koňských sil k dobru
     31.3.2005 20:25 - tisková zpráva


Nový světový rychlostní rekord:

Shell V-Power Racing, to je 20 koňských sil k dobru

 

Švýcarský tuner Sportec dosáhl se svým vylepšeným Porsche Cayenne Turbo nový světový rychlostní rekord v kategorii Sport Utility Vehicles (SUV), když překročil na testovací dráze ATP u Papenburgu poprvé hranici 300 km/h a dosáhl maximální rychlosti 308,45 km/h. Jako palivo pro rekordní jízdu byl použit Shell V-Power Racing.

 

Švýcarský tuner Sportec dosáhl se svým vylepšeným Porsche Cayenne Turbo nový světový rychlostní rekord v kategorii Sport Utility Vehicles (SUV): terénní vůz o síle 700 koní s povolením k provozu na silnici překročil na testovací dráze ATP u Papenburgu poprvé hranici 300 km/h a dosáhl maximální rychlosti 308,45 km/h. Jako palivo pro rekordní jízdu byl použit Shell V-Power Racing. „V porovnání s běžným benzínem zvýší V-Power Racing se 100 oktany výkon o 20 koňských sil“, objasňuje k rekordu Ueli Hodel, vedoucí vývojář a zakladatel Sportec AG. Toto jedinečné palivo tak podstatně přispělo k celkovému zvýšení výkonu o 250 koňských sil.

 

Vysoké oktanové číslo 100 pozitivně ovlivňuje zrychlení, reakci a pružnost motoru: „Zejména v moderních vozidlech se snímačem klepání lze takto ještě lépe využít potenciál motoru a přeměnit více energie na hnací sílu. Shell V-Power Racing se kromě toho vyznačuje snížením tření. Minimalizace tření v motoru znamená zvýšení jeho výkonu. A to se projevuje také ve zlepšeném zrychlení,“ vysvětluje Maja Günther z výzkumu pohonných hmot Shell v Hamburgu.

 

Nový 100 oktanový Shell V-Power Racing byl uveden na český trh v květnu 2004. Tankují jej zejména řidiči silných osobních vozů, kteří kladou důraz na to, aby jejich motor podával za všech okolností maximální výkon. Shell V-Power Racing se navíc používá v mezinárodních závodních sériích, tedy tam, kde je nutno z motorů speciálně připravených na závody vytěžit maximální výkon na hranici jejich možností a zajistit maximální provozní bezpečnost.

 

 

Shell V-Power Racing je k dostání na vybraných benzínových čerpadlech společnosti Shell.

 

 

PR

viz také:

www.joepr.cz

www.shell.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose