www.car.cz
 

Michael Schumacher oznámil ukončení aktivní kariéry
     1.4.2005 18:56 - Pavel Jelínek


Přinášíme část  článku Richarda Káby  ze spřáteleného webu http://f1.automedia.cz, který  je stejně jako car.cz součástí http://automedia.cz:

Velmi nečekanou zprávu včera ve večerních hodinách oznámil na tiskové konferenci v Bahrajnu tým Ferrari. Sedminásobný šampion Michael Schumacher oznámil ukončení aktivní kariéry. "Schumi" dojezdí v rudých barvách pouze sezonu 2005!

O odchodu německého pilota, který se již za svého života stal legendou, překonal většinu myslitelných rekordů a přepsal většinu historických tabulek, se již několik let spekulovalo. V nedávné době oznámil jeho manažer Willi Weber, že s Ferrari o prodloužení smlouvy, která byla původně uzavřena do konce sezony 2006 zatím nejedná, neboť Michael Schumacher se zatím nerozhodl, jestli bude chtít v F1 pokračovat.

Novinářům Weber oznámil: "Michael Schumacher za svou aktivní kariéru dokázal pokořit většinu myslitelných rekordů. Stal se nejvýznamnější osobou formulového sportu své éry a já jsem hrdý, že jsem mu v dosažení jeho úspěchů mohl pomoci."

"Ačkoli před veřejností Michael o svých myšlenkách mlčel, ve skutečnosti zvažoval svůj odchod do ústraní již několik let. Michael má neobyčejný smysl pro povinnost. Zároveň je velmi citově připoután ke své rodině. Nyní již pravděpodobně cítil, že jej stále více jeho rodina potřebuje, a že by nemohl pro tým odevzdat maximum. Takové okolnosti nejsou pro Micheala přijatelné, neboť on zkrátka nechce prohrávat. Pokud se do něčeho pustí, jde do toho naplno," vysvětlil Weber.

Celá situace je však o to pikantnější, že německý pilot oznámil týmu úmysl odejít již před letošní sezonou. Italský tým však s oznámením této skutečnosti váhal, dokud nebude znát jméno Schumacherova nástupce.

"Michealův odchod není samozřejmě nic příjemného. Nejde jen o úspěchy, které jsme společně ve Ferrari s Michaelem dosáhli, ale celé období naší spolupráce bylo přínosem nejen pro tým, ale i pro mě osobně. Michael je výjimečný jezdec, ale také člověk. Ke svému okolí je obvykle velmi otevřený, ale své soukromí si přesto velmi pečlivě chrání. Přesto si troufám říci, že se mezi námi vytvořilo opravdové přátelství," vyprávěl dojatě na tiskové konferenci v Maranellu Jean Todt.

"Dovědět se o Michaelově odchodu byla velmi špatná zpráva, nicméně ačkoli jsme se těmito myšlenkami nezabývali, podvědomně jsme tušili, že jednou se tak musí stát. Michael za mnou přišel těsně po Vánocích a dlouze jsme o tom diskutovali. Jeho důvody chápu, přesto jsem byl velmi dojat."

 

Celý článek ze dne 1. dubna 2005 najdete zde


 
 
Fotogalerie:   Team Menx do Le Mans Endurance Series

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose