www.car.cz
 

Která z Fábií uspěje nejlépe na víkendové Valašské rallye?
     1.4.2005 06:05 - tisková zpráva


O osmou pohárovou fabii se rozšíří startovní pole při druhé letošní soutěži Fabia Cupu – SHARON Valašské rallye Vsetín. Posádka Lešanský – Sláma v barvách olomoucké stáje Defrs bude mít v pohárové fabii premiéru a podle slov pilota Dušana Lešanského (42) by ráda mladíky proháněla. Nový vůz otestovali nedávno při sprintrallye v Okříškách, kde skončili ve třídě A5 na 8. pozici (absolutně na 42. místě).

Ostatní posádky už mají za sebou úvodní soutěž na Šumavě, a tak se znovu očekává nesmírně dramatický a vzrušující souboj o pohárové body. Waleský jezdec Simon Hughes, který Fabia Cup při Rallye Šumava vyhrál, bude mít tentokrát na asfaltu mnohem těžší úlohu. Oplatit mu porážku bude chtít určitě nejen v Klatovech těsně druhý Josef Sedláček, ale i nestor Fabia Cupu Antonín Novák a také zkušený Ladislav Kopelent, který zatím v pohárové fabii absolvoval dvě soutěže, ale na cílovou rampu dosud nedojel.

Zklamán byl po Rallye Klatovy loni celkově druhý muž poháru Lubomír Vokál, který jistě pomýšlí na lepší umístění a vyšší bodové zisky. Totéž se dá říci i o Danielu Fotterovi, který kvůli havárii na Šumavě do cíle nedorazil, další cenné zkušenosti bude při SHERON Valašské rallye sbírat mladíček Miroslav Levora.

Startovní pole Škoda Fabia Rallye Cupu, čítající osm identických fabií, slibuje ohromně zajímavou podívanou. Ve 3. ročníku poháru se opět výrazně zvýšila sportovní úroveň jezdců i technická kvalita vozů, a tak souboj o atraktivní pohárové ceny – auto Fabia RS, 200 000 a 100 000 korun za první tři místa celkové klasifikace – bude ještě mnohem napínavější, než v minulých dvou letech.

Startovní čísla posádek Škoda Fabia Rallye Cupu při SHERON Valašské rallye:
51 Josef Sedláček - Roman Vorel (SEDLÁČEK JOSEF)
52 Antonín Novák - Jiří Vajďák (AK ATC RACING TEAM V AČR)
55 Simon Hughes - Glen Patterson (MAX RACING)
56 Lubomír Vokál - Ondřej Novák (VOKÁL LUBOMÍR)
57 Daniel Fottera - Jiří Svoboda (AK AGROTEAM V AČR)
72 Dušan Lešanský - Mojmír Sláma (DEFRS RALLY TEAM)
78 Miroslav Levora - Martin Pech (AUTO POWER)
79 Ladislav Kopelent - Helena Kopelentová (AUTOSPORT PLZEŇ V AČR)

Pořadí v soutěži se hodnotí systémem 20 - 15 - 12 - 10 - 8 - 6 - 4 - 3 - 2 –1 bod, do celkového pořadí se započítává každému jezdci sedm nejlepších výsledků.


 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina 05 od Josefa Kukačky

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose