www.car.cz
 

Adam Lacko pojede kromě MS také dva závody trucků. Ale s čím?
     1.4.2005 19:17 - Pavel Jelínek


Jak již jsme na našich stránkách informovali, druhý dubnový víkend se dvacetiletý Adam Lacko objeví na slavné Monze za volantem vozu Alfa Romeo 156 Super 2000 při úvodním závodě mistrovství světa cestovních vozů na okruzích.

Bude tak zcela prvním českým automobilovým závodníkem, který do tohoto obnoveného seriálu vstoupí.

S alfou romeo se Lacko zatím jenom seznamuje, ale pochvaluje si ji. "Vůz je hodně rychlý, jde o auto špičkové úrovně. Když budu končit v konkurenci třiceti jezdců kolem patnáctého místa, tak budu spokojen," uvedl Lacko na  tiskové konferenci. Při testech  okusil mimo jiné také  BMW, ale  s alfou byl spokojenější.

V letošním MS, které bohužel nezavítá na žádný  z českých okruhů,  absolvuje minimálně pět až šest závodů.

Lacko tak  prozatím končí kariéru úspěšného jezdce  trucků, kam se  ovšem za pár let možná   ještě vrátí. I v letošní sezoně ale nejméně dvakrát usedne za volant tahače a pojede závody v Mostě a na německém okruhu Nürburgring.

Tým ovšem zatím neupřesnil, s jakým  by měl jet vozem. V úvahu přichází tatra, ale třeba také Buggyra, kterou  testoval a kde  Adam  získal  nabídku.

Dalším členem Matějovského týmu  Československý motorsport, v jehož  žlutých barvách  Adama Lacko pojede,  je devatenáctiletý Michal Matějovský, který bude startovat v seriálu Divinol Cup s alfou romeo 147 a ve Škoda Octavia Cupu. Třetím jezdcem stáje pak bude  teprve čtrnáctiletý školák Jiří Skula, který bude závodit na motokárách a také s fabií na okruzích.

"Chceme jim dát možnost získávat zkušenosti a poznat nové závodní okruhy v zahraničí, což je jediná možná cesta k úspěchu v evropském nebo světovém měřítku," řekl na tiskovce mimo jiné  šéf  týmu  a  bývalý  zkušený  trucker a závodník Stanislav Matějovský.


 
 
Fotogalerie:   Tomáš Enge v Miami, březen 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose