www.car.cz
 

Valaška 2005 : 1. v cíli Pech, Š. Vojtěch a Triner. 4. Prokop, PV Trojan
     2.4.2005 21:25 - Pavel Jelínek


Václav Pech s Focusem WRC unesl roli favorita a stal se dnes v podvečer vítězem třetího dílu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích Valašské rallye. Dvojnásobný domácí šampion tak zvýšil svůj náskok v čele průběžného pořadí seriálu.

Jeho  nejbližšími pronásledovateli jsou nadále  bratři Vojtěchovi s P 206 WRC. Druhý dojel (i přes sedmdesátivteřinovou penalizaci za pozdní výjezd ze servisu) Štěpán Vojtěch a poprvé letos zabodoval  třetí Emil Triner, který letos jezdí s Octávií WRC.

Pech dojel  v sobotu již v poklidu a šetřil auto. "Na trati bylo hodně štěrku a nečistot po zimě, takže nemělo cenu riskovat a třeba poškodit auto. To jsem šetřil, aby bylo v pořádku na další rallye," prozradil Pech v cíli.

Mladší z bratrské dvojice Vojtěchů to  neměl dnes vůbec jednoduché a mechanici ve druhém servisu museli měnit diferenciály . Dostal  sice penalizaci, ale druhé místo nakonec před Trinerem uhájil.

Naprosto skvěle zajel jihlavský Martin Prokop se Suzuki Ignis, tedy jeden z českých účastníků seriálu mistrovství světa v kategorii JWRC. Jeho absolutně čtvrté místo  asi čekal málokdo.

Pátý za ním  dojel vítěz kategorie produkčních vozů Karel Trojan s lancerem. Ve třídě PV odpadl mimo jiné  Chvojka s premiérou lanceru osmičky , či Štajf se subaru. Hned za ním pak dojel  Arazim.

Soutěžní český šampionát bude nyní pokračovat čtvrtým dílem na přelomu dubna a května v okolí  slovenského Púchova. Pojede  se zde Rallye Matador Tatry 2005, které se vloni jely  dohromady právě s valaškou, ale  letos  došlo k rozdělení obou  soutěží.

Fotografie tradičně od několika autorů již brzy najdete v naší fotogalerii.

 

Valaška 2005 - Neoficiální výsledky:
1. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) 1:37:38,0 hod., 2. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) -1:37,1, 3. Triner, Hůlka (Škoda Octavia WRC) -2:57,4, 4. Prokop, Gross (Suzuki Ignis S1600) -6:16,5, 5. Trojan, Řihák (Mitsubishi Lancer Evo VII) -6:28,9,


 
 
Fotogalerie:   Z archivu Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose