www.car.cz
 

Guadalajara- MS enduro nezačalo pro naše barvy příliš dobře.
     4.4.2005 08:32 - tisková zpráva


3.4.2005 Guadalajara – Španělsko - Druhý den úvodní soutěže

 

Do druhého dne úvodního podniku letošního seriálu odstartovalo 116 jezdců. Z českých reprezentantů už chyběl na startu Tomáš Loukota, který kvůli zraněnému kolenu odcestoval domů. Jezdci absolvovali úplně shodný okruh s měřenými testy jako v úvodní sobotní etapě, pouze motokrosový test byl zkrácen a v prvním kole se neměřil.

 

Hned v úvodním kole z celkových čtyř bohužel pro technickou poruchu na motocyklu (nefunkční spojka) odstoupil náš Roman Michalík. Další rána pro naše barvy přišla v průběhu druhého kola, kdy se v úseku mezi druhou a třetí časovou kontrolou zastavil motocykl Víti Kuklíka. Bohužel příčinou nebyla tentokráte technická porucha, ale v servisní kontrole u továrního týmu KTM, kde se při mistrovství světa o Víťu starají, pochybil lidský faktor. Servisní mechanici zapomněli totiž Víťovi dolít benzin.

U obou jezdců, kteří sobotní etapu shodně dokončili ve svých třídách na sedmém místě, je odstoupení v druhé etapě o to více zklamáním, jelikož se mohli usadit v první desítce průběžného pořadí. Pro české enduro by to bylo určitě po delší době dobrým počinkem pro konečné hodnocení seriálu.

 

Dobře si vedl i Michal Rudolf ve třídě E3, když se s náročným terénem vypořádal bez zpožděných minut. Vedlo se i mladíkům, pro něž je hlavním úkolem v sedmnácti letech sbírat zkušenosti mezi světovou elitou. Jakub Horák ve třídě E3 nasbíral za celý den jednu zpožděnou minutu a Lukáš Sedláček ve třídě E2 po technických problémech zadní brzdy na motocyklu nasbíral celkem 10 zpožděných minut. Díky této skutečnosti měl možnost celé jedno kolo poznat, jak jedou piloti nejsilnější třídy E3. Měl tu čest jet v jedné minutě s Davidem Knightem, který v sobotu vyhrál nejen svoji třídu, ale i absolutně, určitě zkušenosti k nezaplacení, alespoň dle slov samotného Lukáše.

 

Jinak se nedělní etapa odehrávala (na oko) opět dle taktovky nejzkušenějších jezdců. Dominoval opět Knight v E3, Merriman v E2 a v nejslabší kubatuře domácí Cervantes, i když se hodně oproti prvnímu dni snažil Larsson. Druhý den dokončilo soutěž 90 jezdců.

 

Nyní se všichni po slavnostním vyhlášení pomalu připravují na přejezd do Portugalské Fatimi, kde se o příštím víkendu uskuteční druhý podnik letošního seriálu

 

Výsledky 2den:

E1

  1. Cervantes Ivan SPA - KTM
  2. Larsson Richard SWE – TM
  3. Silvan Petteri FIN – Honda

      Michalík Roman CZE – TM - NEDOJEL

Loukota Tomáš CZE – KTM - NESTARTOVAL

E2

  1. Merriman Stephan AUS – Yamaha
  2. Aro Samuli FIN - KTM
  3. Eriksson Anders SWE - Huska

    25.   Sedlaček Lukáš CZE – KTM

 

E3

  1. Knight David GBR – KTM
  2. Ahola Mika FIN - Huska
  3. Tarkkala Marko FIN – KTM

    14.    Rudolf Michal CZE – KTM

17.   Horák Jakub CZE – KTM

      Kuklík Víťa CZE – KTM - NEDOJEL

 

Jinak si myslím, že vše co se týče konkrétních výsledků velmi spolehlivě a v čas funguje na http://www.abc-wec.org/2005/index.htm

 

Ze Španělska zdraví L.Krupička


 
 
Fotogalerie:   Češi míří na MS enduro 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose