www.car.cz
 

Pátý Pavel Kundrát nebyl na Valašsku ve své kůži.
     4.4.2005 23:27 - tisková zpráva


 

Druhý podnik MM ČR v rallye, kterým byl 24. ročník SHERON – Valašské Rallye, je od sobotního podvečera minulostí. V početném startovním poli prestižní třídy A6 se na trať vydala bojovat o body i posádka týmu Kundrát Motorsport.

 

Z původně přihlášených 16 jezdců se na startu soutěže neobjevili Vlašín a Polák Porebski, i přesto jsme ale mohli očekávat dramatický souboj o vteřiny na dvanácti rychlostních zkouškách, z nichž druhá polovina páteční etapy byla okořeněna testy jedoucími se za tmy. Neskutečné tempo začaly hned od první vložky udávat vozy kategorie Super 1600.

 

Pavel Kundrát se soustředil především na porovnání sil s  klasickými šestnáctistovkovými kity, což se mu ale příliš nedařilo a dosahované časy kolem devátého a desátého místa toho byly jasným důkazem.

 

„Připadám si, jako bych v autě seděl poprvé v životě. Moc brzy brzdím před retardéry, věřím si tak na padesát procent a jízdě chybí šťáva. Trápím se! Přestože se nám párkrát propadl brzdový pedál a přehřívalo se servořízení, auto fungovalo dobře a tyto drobné technické problémy neměly rozhodně vliv na můj výkon. Chyba je ve mně! Snad to ale zítra bude lepší a zajedeme i několik kvalitních časů,“ konstatoval v nočním servisu značně rozladěný Pavel Kundrát. Naší posádce tak patřila po první etapě sedmá příčka ve třídě A6 a 26. místo absolutního pořadí.

 

Druhá etapa startovala před sobotním polednem a na posádky čekalo dalších šest rychlostních zkoušek. Pavel Kundrát s Františkem Poláčkem se snažili držet krok především s Petrem Bryndou, na kterého ztráceli po první etapě necelých 20 sekund.

 

Oproti úvodní etapě se jim už dařilo mnohem lépe a zajížděli s příbramským jezdcem téměř srovnatelné časy. Větší ztrátu ale nabral Kundrát na desáté erzetě, když dostal od Bryndy 19,6 sekundy a o jejich vzájemném souboji bylo definitivně rozhodnuto. Během dne odstoupili Antonín Tlusťák a Milan Kneifel, a tak se naše posádka posunula na konečnou pátou pozici ve třídě.

 

Stejné místo jí patřilo i ve skupině A, absolutně Kundrát s Poláčkem poskočili až na osmnáctou příčku. „Dnes už nám to šlo lépe. Všude bylo hodně zimního posypu a vody z roztátého sněhu. Opět jsme měli problémy se servem, takže ani necítím ruce. Celou soutěž jsme jeli ´při zdi´, a tak můžeme být s pátým místem nadmíru spokojeni. Vzhledem ke konkurenci, která se na Valašce sjela, máme radost i z osmnácté příčky absolutně. Na Peťana Bryndu jsme nestačili, protože jel moc dobře a soutěž mu sedla,“ zhodnotil v cíli Pavel Kundrát svůj výkon.

 

Po třetí soutěži domácího šampionátu patří českokrumlovské posádce druhá příčka ve třídě A6 a skvělé třetí místo ve skupině A. Dalším podnikem, na kterém se naše dvojice představí, bude s největší pravděpodobností až domácí SEAT Rallye Český Krumlov na konci května.

 

Pavel Kacerovský

Kundrát Motorsport


 
 
Fotogalerie:   SHERON - Valašská Rally 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose