www.car.cz
 

Kalendář akcí v sezóně 2005 Masarykova okruhu je plný
     5.4.2005 00:05 - tisková zpráva


Sezóna 2005 se na Automotodromu ponese v duchu nejprestižnějších světových závodů a oslav 75. výročí Masarykova okruhu. Vrcholem letošní sezóny bude samozřejmě Gauloises Grand Prix České republiky, které se uskuteční 26. – 28. srpna v obvyklých třídách 125, 250 a MotoGP.

 

 Významným okamžikem bude World Superbike Championship (15. – 17. července), jehož pořadatelem je Autoklub České republiky, který si vybral brněnský okruh jako jediné možné místo pro návrat tohoto slavného šampionátu do České republiky. Automotodrom Brno bude v tomto případě servisní organizací podléhající českému promotérovi – AČR. V rámci podniku se pojedou závody: Mistrovství světa Superbike, Supersport, Pohár FIM Superstock 1000 a ME Superstock 600.

 

I pro letošní sezónu se podařilo udržet závody mistrovství FIA Grand Tourismo. V předchozích letech jsme tento podnik znali jako LG Super Racing Weekend, v rámci něhož jsme sledovali závody FIA GT, ETCC, FV6 a další. V letošním roce ponese tento podnik název Matador Grand Tourismo Challenge 2005 a na Automotodromu se objeví 24. – 26. června a doprovázet jej budou závody Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup ´05 a závody Mezinárodního mistrovství české republiky automobilů v závodech na okruzích.

 

Po velmi složitých jednáních a odstoupení moskevského promotéra od organizace DTM se téměř na poslední chvíli opět objeví tento výjimečný podnik na brněnském okruhu. Deutsche Tourenwagen Masters se uskuteční o víkendu 3. – 5. června. DTM bude i letos doplněno o skvělé doprovodné závody, jako je Porsche Carrera Cup, VW Lupo Cup, ale i o nejprestižnější tuzemský pohárový závod Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup.

 

Měsíc červen tedy bude ve znamení dvou výjimečných automobilových závodů.

 

Opět se na okruhu za Kývalkou objeví podnik Epilog (7. – 8. října), který i letos bude koncipován jako vytrvalostní 6-ti hodinový závod, doplněný o rozsáhlý doprovodný program. Celou sezónu odstartuje Renocar Tuning Jaro a závod do vrchu Brněnský drak o víkendu 9. – 10. dubna 2005, původně plánovaný termín 26.3.2005 jsme bohužel museli kvůli nepřízni klimatických podmínek přesunout.

 

Na přelomu dubna a května se uskuteční první díl seriálu Mezinárodního mistrovství České republiky automobilů v závodech na okruzích (29.4. – 1.5.2005). České mistrovství bude obsahovat již klasické divize a bude doplněno o závody: VW Castrol Cup, TCCA – Touring Car Challenge Austria, Sports Cars Challenge, Histo-Cup Austria.

 

Motocyklová mistrovství světa letos doplní i dva české podniky Mezinárodního mistrovství České republiky motocyklů a Alpe Adria Cup, a to v termínech 5. – 7. srpna a 23. – 25. září.

 


 
 
Fotogalerie:   GIGA FOTOGALERIE OKRUHY v roce 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose