www.car.cz
 

Valaška : Ve skupině N nadále úspěšně Sparrow racing team
     7.4.2005 07:56 - tisková zpráva


Stejně jako v Klatovech se na SHERON Valašské rally 2005 v okolí Valašského Meziříčí představil Sparrow racing team se třemi vozy. Dvě tradiční posádky Tarabus – Vorel a Běhálek – Vosádka, které bojují o celkové prvenství ve skupině N, doplnila dvojice mladíků Tomáš a Zbyněk Hrabcovi, poprvé startující ve „velkém mistráku“.

Na náročných tratích v okolí Valašského Meziříčí o celkové délce 190 km, se hned po startu soutěže vše odehrávalo podle tradičních scénářů. Na pátečních třech rychlostních testech, které posádky absolvovali dvakrát, se od úvodní zkoušky do čela třídy N2 a na 2. místo skupiny N probojoval Jaromír Tarabus. Náročnou a zároveň v pátek nejdelší RZ dokončil na čtvrtém místě ve skupině N Dan Běhálek. Třetí posádka bratrů Hrabcových figurovala na 11. místě. Druhou a třetí RZ absolvovali posádky Sparrow RT bez problémů, což znamenalo výsledkový posun všech posádek.

 

Po polovině páteční etapy se tak do čela propracoval Jaromír Tarabus, Dan Běhálek byl třetí a Tomáš Hrabec devátý. Do druhé části pátečního večera vyrazily posádky již se světelnými rampami. Čtvrtou a pátou rychlostní zkoušku projeli všichni téměř ve shodných časech. Šestou, závěrečnou páteční etapu ovlivnila havárie do té doby vedoucího Jaromíra Tarabuse, který se po výletu mimo trať střetl s diváky a RZ byla poté zastavena.

Na trať vyrazil sanitní vůz a ostatní posádky měli volný průjezd bez přileb. Jaromír Tarabus se na místě zdržel až do příjezdu sanitky, a tak se propadl na celkové 59. místo.

Podle posledních informací nejsou zranění jednoho z diváků vážná. Brzké uzdravení všech bolavých šrámů bez komplikací mu přeje celý Sparrow racing team v čele s Jaromírem Tarabusem.

Sobotní etapa začínala nejnáročnější a nejdelší rychlostní zkouškou Dušná. Na 25 km dlouhé RZ, která patří ke klenotům Valašské rally zajel nejrychlejší čas Tarabus, který tak začal s mohutným stahováním svých největších soupeřů. Druhý čas zde zajel Dan Běhálek, čímž se posunul na druhé místo skupiny N o necelých osm vteřin za Koukolu. Následující první průjezd Trojáku nijak nezamíchal pořadím skupiny N. To se výrazněji změnilo v boji o šestou příčku po deváté rychlostní zkoušce, kde se probojovala po velmi slušném šestém čase posádka Tomáš Hrabec – Zbyněk Hrabec.

Druhý průjezd Dušné rozhodl o prvním místě skupiny N. Dan Běhálek zde naložil Koukolovy dvacet vteřin a o 11 vteřin se dostal do čela. Mohutně stahující Jaromír Tarabus s Vaškem Vorlem byli ve skupině N již na devátém místě. Předposlední RZ Troják znamenala STOP pro posádku Hrabec – Hrabec. V jedné z rychlých levých zatáček v závěrečném úseku před Rajnochovicemi se Honda sklouzla po mokrém asfaltu mimo trať. Avšak i přes rychlou a obětavou pomoc diváků ze Slovenska posádka nemohla pokračovat dále kvůli proraženému chladiči.

Dan Běhálek zde stačil ještě přidat ke svému náskoku dalších šestnáct vteřin, což znamenalo, že do poslední RZ startoval s půl minutovým náskokem. Tento náskok se Danovi Běhálkovi s navigátorem Jardou Vosádkou podařilo navýšit i na poslední RZ a radoval se tak z premiérového vítězství ve skupině N a ve třídě N2 na Valašské rally. Mohutně stahující Jaromír Tarabus dokázal nakonec vybojovat pohár ve třídě N2 za třetí místo ve skupině N skončil šestý.

tisk info

www.sparrow.cz


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2005 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose