www.car.cz
 

Valaška: Viktor Szabó až daleko vzadu mezi PV. Přestup z WRC!
     7.4.2005 07:58 - tisková zpráva


Plzeňák Viktor Szabó chtěl v uplynulém víkendu opět bojovat o body do MMČR s vozem Škoda Octavia WRC na Valašské rally, ale vcelku banální závada mu to již od první rychlostní zkoušky nedovolila.

Hned po startu první „erzety“ chyběl naší Octavii výkon. Když jsem jel například do kopce, kde i produkční vozy jely na nejvyšší převodový stupeň, tak já ho tam nedal. Příčina problémů se našla až když jsem musel odstoupit – jednalo se o stržený šroubek na palivové liště, která byla uvolněná a tím docházelo k úniku tlaku ve spalovacím prostoru. Auto tak logicky nechtělo jet,“ popisuje Viktor závadu a důvod svého odstoupení a pokračoval: Závada na autě, se kterou jsme se trápili hned od začátku soutěže, mě ani mému spolujezdci moc elánu nepřidala a to se projevilo i na naší jízdě. Naproti tomu celý tým fungoval skvěle, škoda že tak nefungovala naše Octavia,“ zakončil posmutnělý Viktor své ohlédnutí za Valaškou rally.

Technické závady na voze, které měly za následek odstupovaní ze závodů v loňském roce a nedojetí na letošním ročníku Mogul Šumava rally a na Valašsce, donutily Viktora Szabó přehodnotit celý průběh letošní sezóny, která je prakticky stále na začátku: Jízda s vozem WRC mi asi bohužel není souzená. Stále se jedná o banality, které člověku otráví celý závod a nelze za ně někoho vinit, tudíž jsem se rozhodl k přestupu do skupiny Produkčních vozů, kde se jezdí se spolehlivějšími auty.

Rally Matador Tatry bych tak měl absolvovat s některým vozem téhle skupiny, ale když to dobře půjde, měl bych si „novou“ techniku osahat už o víkendu, kdy se pojede Rally Pelhřimov.“

Na auta od Profiko Rally teamu však Viktor nezanevřel. Tento krok, který učiním v rámci MMČR, však nijak nezasahuje do vybraných závodů sprintrally a tak na Rallyšou Blovice bych měl opět startovat s Octavií od Profika,“ ujišťuje Viktor Szabó.


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2005 od Jirky Dokulila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose