www.car.cz
 

Ve Zlíně se chystá závod historických mopedů a motocyklů
     8.4.2005 07:59 - tisková zpráva


Zlínský Veteran car club při Rally Auto Klubu v AČR pořádá začátkem července motocyklovou soutěž Zlínská čtyřiadvacítka (4. – 5. července). Jedná se o vytrvalostní závod historických mopedů a motocyklů do 50 ccm3 bez úprav. Na startu se objeví mopedy Stadion S11, S22, S23, JAWETA, JAWA 550, JAWA 555. Zlínští pořadatelé obnovují tradici motocyklových závodů na Zlínsku, neboť již pouze pamětníci si vzpomínají na proslulé závody na dvou kolech pod názvem Zlínská osma v padesátých letech minulého století.

 

Každá posádka se skládá ze tří členů. Samotný závod se pojede za běžného silničního provozu při dodržování pravidel provozu na pozemních komunikacích. Motocykly musí odpovídat technickým podmínkám pro provoz na pozemních komunikacích. Každá posádka jede na vlastní nebezpečí a účastníci mladší osmnácti let musí mít písemný souhlas zákonného zástupce,“ uvedl Antonín Smažinka, hlavní organizátor akce.

 

Pořadatelé počítají s hlavním stanovištěm a depem závodu v centru města, pojede se na okruhu dlouhém zhruba 30 až 40 kilometrů. „V těchto dnech jednáme o konečné podobě tratě.  Na trati budou umístěny průjezdní kontroly, aby byla zabezpečena i sportovní hodnota závodu,“ upřesnil Smažinka.

 

Pro závody historických motocyklů není potřeba závodní licence , ale jen příslušné řidičské oprávnění dle zákona a schválená přilba. Nejlepší jezdci získají poháry, pořadatelé pro všechny účastníky závodu připraví vzpomínkový diplom. Zlínská čtyřiadvacítka odstartuje v pondělí 4. července v odpoledních hodinách.  

 

Podrobné informace včetně přihlášky najdete na internetových stránkách www.barum.rally.cz, případně další informace získáte na telefonním mobilním čísle 606 861 496, pan Smažinka.   

 

 

 

Ve Zlíně 7. dubna 2005                                                                       Roman ORDELT

                                                                                                       ZLIN PRESS production


 
 
Fotogalerie:   Orion Cup 2004 od Ladislava Rohlíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose