www.car.cz
 

Fátima - sedm hodin v sedle na náročném kamenitém povrchu
     10.4.2005 19:38 - tisková zpráva


9.4.2005 FÁTIMA, PORTUGALSKO – druhý podnik mistrovství světa enduro

 

Za slunečného počasí se odehrál úvodní den druhého podniku seriálu mistrovství světa, do kterého odstartovalo 107 jezdců. Jezdci absolvovali celkem 186km na 62 kilometrovém okruhu se třemi měřenými testy, přičemž v prvním kole se extrém a enduro test neměřil. Sedm hodin v sedle na náročném kamenitém povrchu bylo rozděleno v každém kole na dvě časové kontroly, v kterých se najíždělo od 10 do 15 minut.

 

Asi nejzajímavějším úsekem, kromě několika kamenitých výjezdů, byl pro diváky rozhodně extrém test. Několik zajímavých překážek potrápilo i světovou špičku, snad asi jen mimo suverénně jedoucího Knighta ve třídě E3 a ve třídě E2 Španěla Cervantese. Smůlu měl ve druhém kole na měřeném enduro testu, který se jel v kamenolomu a součástí bylo i několik velkých skoků, Australan Merriman, který odstoupil kvůli poraněnému kolenu. Na druhý den má ale motocykl v uzavřeném parkovišti, takže pravděpodobně nastoupí do druhé nedělní etapy.

 

Všech našich pět jezdců dorazilo do cíle sobotního dne bez vážnějších zdravotních problémů. Na měřených testech se zpočátku dařilo nejvíce Michalíkovi, kterému se ale vůbec nevydařil ani v jednom kole extrém test, když vždy spadl. Od druhého kola ztrácel výkon motor jeho TM. V cíli pak Roman měnil válec s pístem.

 

Pádu se nevyvaroval na motokrosovém testu a extrém testu ani Kuklík a Rudolf. Pro mladé Horáka a Sedláčka byl úvodní den velkou školou, ale nikdo i když se místy nedařilo, neztratil chuť poprat se opět o lepší výsledek.

 

Výsledky:

E1

E2

E3

 

 

Výsledky by měly být na http://www.abc-wec.org/2005/index.htm

 

Z Portugalska zdraví L.Krupička


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose