www.car.cz
 

Moto GP: Skvěle rozjetý závod Kuby Smrže. Konec nadějí pár zatáček před cílem
     10.4.2005 19:52 - tisková zpráva


                     Byl a nebyl benzín

Velmi slibně rozjetý závod o první letošní body nakonec skončil smutným odstoupením pár set metrů před cílem

Kuba Smrž zajel první letošní závod ve skvělém tempu a společně s Radkem Rousem a Britem Daviesem trochu rozehřáli španělské publikum při sledování jinak velmi poklidného závodu, který vyhrál domácí Dani Pedrosa.
Když už to vypadalo, že nic nezabraní Kubovi získat první letošní body, objevil se problém s benzínem.

Jakub Smrž:
Celý průběh závodu to byla bitva o každý kousek závodní trati v Jerezu. Start nebo spíše průjezd první zatáčkou nebyl úplně optimální. Byl jsem ze začátku osmnáctý, pak jsem se dostal přes další soupeře a snažil se bojovat a udržet  bodovanou příčku. Nakonec jsme se sjeli v trojici, já, Radek /Rous/ a Angličan Davies.

Fakt jsem si to hodně užil byla to zajímavá bitva skoro o každou zatáčku. Před námi pár jezdců vypadlo, o to více se to mezi námi vyostřovalo ovšem v korektních mezích. V nájezdu do předposledního kola motorka zazlobila poprvé, ovšem znova se chytla a já se udržel před nimi. V posledním kole jsem vzadu ve vracáku byl trochu delší ovšem z výjezdu, jsem dokázal odrazit nápor Daviese. Pak přišel Radkův atak v nájezdu na stadión, i on byl delší a my se tak vrátili znova před něj.

Do cíle zbývaly poslední tři zatáčky a v tento okamžik motorka pro mne v tu dobu z nevysvětlitelných příčin zhasla. Setrvačnou rychlostí jsem pokračoval, ale motor už nebyl v běhu. Všechno se jevilo jako, že v nádrži benzín nebyl. Již jsem ani nepokračoval a doploužil se do boxů. Nádrž jsme sundali a vytekl z ní asi litr benzínu. Vím, že je to nepochopitelné, ale je to tak. Nebyla to ničí chyba, motocykl měl do závodu nádrž plnou až po víčko. Zjistili jsme, že příčinou je vlastně nový rám.

Motorka je více nakoplá na předek a ten zbývající benzín tak nenatekl tam kam měl. Hodně mne to mrzí. Byl to z mého pohledu super víkend a i celý závod, o to více ještě, že ve hře bylo tolik bodů. To se bude těžko dohánět. Hans Spaan odletí nyní do Holandska, aby nechal nádrž upravit tak, aby k podobnému výpadku už nedošlo.“

Pořadí v cíli:
1   Daniel PEDROSA      HONDA
2   Sebastian PORTO     APRILIA
3   Alex DE ANGELIS     APRILIA
4   Andrea DOVIZIOSO  HONDA
5   Hector BARBERA     HONDA

Jakub SMRŽ                    HONDA    nedokončil
 MPAFoto.com 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose