www.car.cz
 

Mladíček Jiří Skula jr. úspěšný v italské Parmě
     10.4.2005 08:19 - tisková zpráva


Parma, Itálie - Po nedávném testování na okruhu v italském Magione se mladý Jiří Skula opět do Itálie vrátil, tentokrát do Parmy, kde se o uplynulém víkendu jel první závod 6-ti dílného seriálu závodů motokár - Bridgestone Cup 2005. Jedná se o prestižní závody, kterých se účastní jezdci z mnoha evropských zemí.

Těch bylo před závody přihlášeno rekordních 111 a poslední možnosti, přihlásit se na závody těsně před jejich konáním, využilo dalších 32 jezdců a tak nakonec v Parmě závodilo celkem 143 jezdců v osmi kategoriích. Nejpočetněji obsazenou byla pak kategorie ICA-100, ve které jelo 33 závodníků z osmi zemí a mezi nimi také Jiří Skula jr..

Ten startoval v kategorii ICA vůbec poprvé a nevedl si rozhodně špatně. Už během sobotních tréninkových jízd naznačil, že se v širokém startovním poli neztratí. V nedělním dopoledním měřeném tréninku byl se svým strojem Birel těsně za první desítkou - na 11. místě. Po stratu první rozjíždky, která se jela na 12 kol se zpočátku propadl na 15. místo, ale to platilo pouze pro začátek závodu. Pak se postupně skvělou jízdou, kolo za kolem, dostával dopředu a nakonec skončil na místě osmém, když od sedmé příčky jej v cíli dělilo pouze několik setin vteřiny.

Obdobný průběh měla i druhá rozjížďka a také ve finálové jízdě se držel zpočátku kolem 8. místa. Tato jízda se jela na 16 kol a Jiří Skula se podobně jako v první rozjížďce dokázal razantní jízdou postupně dostávat dopředu a nakonec skončil ve velmi silné a početné konkurenci, při svém prvním vystoupení ve ICA, na vynikajícím šestém místě.
 
-ti-


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose