www.car.cz
 

David Komárek dopadl jako Schumi. Na Drakovi vyhrával jeho otec.
     14.4.2005 21:10 - Pavel Jelínek


Zatímco David Komárek začínal letošní sezónu na nedávném domácím rallyesprintu v Okříškách a byl tedy v neděli již „rozjetý“, jeho otec Josef absolvoval při závodu Brněnský Drak svůj první letošní start. Přesto byl nakonec úspěšnější právě senior, neboť mistr republiky skupiny M David měl problémy s technikou. Dvě prvenství ve skupině M si tak odvezl Josef Komárek, David k nim přidal „jen“ stříbro a bronz. Už dnes se ale  tým chystá na další start, kterým bude pro změnu sobotní Rallye Pelhřimov.

 

Nejrychlejší plechový vůz našich kopců by měl ještě zrychlit, ale při premiéře se to zatím nepovedlo. „David je po Brně mírně smutný, ale stará závodnická pravda, že v prvním závodě po stavbě, či větší přestavbě závoďáku, je vše třeba vychytat, se potvrdila,“ podotýká Josef Komárek, který startoval v podstatě  s loňským vozem bez zásadnějších úprav.

 

„Na mém autě jsme po zimě akorát vyluxovali pavučiny a spravili upadlý spojkový válec z posledního loňského "špílu" v Lanškrouně. No a sedl jsem a jel a dopadlo to slušně,“ pokračoval závodník a podnikatel zároveň. V prvním závodě mu patřilo celkové páté a ve druhém šesté místo za sportovními prototypy a vozy formule 3 skupiny CN a E2. Silný lancer pak  vládl  absolutní klasifikaci skupiny M i plechových vozů vůbec. David k tomu přidal absolutně šesté a osmé místo a ve skupině M stříbro a bronz ve druhém závodě, kdy problémy s elektronikou vrcholily.

 

„David  zapracoval na svém autě hodně, ale dopadlo to jako u Ferrari - ještě se ten efekt nedostavil. Ale potenciál je jistě obrovský! Podvozek fungoval výborně, auto je nižší, lehčí a širší. Zlobila ale elektronika nového motoru 2200 ccm,“ upřesňuje dále Komárek senior a pokračuje: „Čili nejelo to na plný výkon (cca 580 koní), ale bratru o 150 koníků méně, každé přeřazení bylo s výraznou prodlevou otáček, ALS nebylo možné využít vůbec…. Takže premiéra této inovace zatím zůstala za naším očekáváním. Ale i proto jsou závody tak krásné a v Náměšti to už jistě bude ono!“

 

No a doplňme ještě, že oba vozy se pro letošní sezónu liší i barevným provedením. Junior jede v červeno žluté kombinaci a senior v červeno stříbrné.

 

„Nejelo to prakticky od rána, postupně jsme snižovali tlak turba, takže z toho byla o něco lepší sériovka, ale díky Davidovu nasazení s tím jezdil 1,15 a to klobouk dolů! Navíc ještě před závodem mechanici celou noc spravovali Davidovi řízení, protože stávkovalo servo, ale zadařilo se vše včas opravit.

 

V Náměšti předpokládáme "usazení nového vozu" a můj úkol bude jasný, jako v Brně. V případě Davidových problémů ho musím zastoupit a vyhrát. I když je jasné, že po dvou sezónách v této raketě už se mnou rozhodně není pouze sranda! Náměšť tedy samozřejmě jedeme, ale Násedlovice (závod FMS) nejedeme, musíme auta dobře připravit na mistrák,“ přibližuje nejbližší plány Josef Komárek.

 

Mezi tím se tým ještě chystá pro změnu na automobilovou soutěž. David Komárek se Zdeňkem Roupcem nebudou chybět na sobotní Rallye Pelhřimov a rádi by i vylepšili těsně páté místo za čtyřmi vozy WRC v Okříškách. I Pelhřimov pro ně bude prakticky domácí soutěží, i když tratě neznají.

 

„Na Pelhřimov se David velice těší! Chtěl by se dále více přiblížit Wrčkům, je to údajně technické. Cíl je jasný - do pátého místa absolutně. Jedeme Pelhřimov poprvé, ale to ostatně asi většina ostatních, a tak jsme zvědavi na organizaci i vložky. Ale, jak znám naše kluky, umí si připravit perfektní rozpis i na nové trati a v případě potřeby jim budu dělat "zvědové" zázemí já sám. Doufáme, že už nebude sněžit,“ usmívá se ještě Josef.

 

V týmu z Okříšek nyní navíc vznikají nejen vlastní  stroje. David pomáhal třeba také s dolaďováním soutěžního lanceru sedmičky ( s homologací ve třídě A8) vítěze ČMPR 2004 Leoše Flídra, která bude mít premiéru o víkendu rovněž v Pelhřimově. A za zmínku jistě  stojí i stavba okruhového speciálu, který by mohl mít premiéru za dva týdny na Jarní ceně Brna. I v tomto případě se bude jednat o „dělo“.

 

Televizní pořad z Brněnského Draka mohou vidět diváci v motoristickém magazínu MotorTip, vysílaném celostátně nejen na kabelových sítích. (podrobnosti viz www.motortip.cz  a pořady jsou k vidění i na internetu na www.tvb1.cz v sekci MotorTip). Reportáže a rozhovory z Draka budou v nejbližších dvou dílech. Příště by neměl chybět ani Pelhřimov.

 

 

Oficiální stránky týmu najdete na adrese: www.komvet.cz

 

 

 

 

 

 

Pavel Jelínek,

 www.car.cz, www.motormix.cz, www.motortip.cz

 

Tisková informace Evocars - Komvet

V Brně 14. dubna 2005

 

Výsledky - absolutní pořadí – Drak 2005:

1. závod: 1. Krámský (Osella) 3:16,65 min., 2. Svoboda -8,01, 3. Fajkus -13,40 (všichni Dallara), 4. Zmeškal (Ralt 032) -17,44, 5. J. Komárek -20,36, 6. D. Komárek (oba Mitsubishi Lancer) -21,37.

 

2. závod: 1. Beneš (Lucchini) 3:13,11, 2. Krámský -3,48, 3. Svoboda -8,97, 4. Fajkus -14,13, 5. Zmeškal -24,83, 6. J. Komárek -32,75.

 


 
 
Fotogalerie:   E-on Brněnský Drak 2005 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose