www.car.cz
 

Volfa v Pelhřimově zastavila technika ještě před ukončením soutěže
     21.4.2005 07:57 - tisková zpráva


Posádka Jiří Volf – Petr Novák se při Rally Pelhřimov představila letos podruhé se Škodou Octavia WRC. Od Rally Vysočina dvojice v závodním voze neseděla, proto proběhl krátce před soutěží test vozu, při němž technika fungovala znamenitě. Optimisticky také vypadal úvod závodu v podání Jirky s Petrem, ovšem dobrý dojem ze slibně rozjeté rally překazila záhy technická závada.

 

"Vše fungovalo naprosto bezvadně, postupně jsme zrychlovali a na RZ2 jsme se zařadili mezi špičku 3. místem absolutně. Proto jsme se rozhodli na 'trojce' ještě zrychlit. Asi po třetině trati, ale turbo našeho vozu ztratilo tlak a následoval propad na 24. pozici. Auto jsme ještě dovlekli do přeskupení, ale protože hrozilo další poškození motoru, raději jsme jej odstavili a krásně připravená a zorganizovaná soutěž pro nás skončila zklamáním," konstatoval Jiří Volf.

 

V porovnání s tragickými zprávami, které se po čtvrté rychlostní zkoušce donesly i k Jirkovi s Petrem a samozřejmě i k celému teamu, jsou problémy s technikou pouhou nepodstatnou banalita. Následoval hluboký šok ze ztráty špičkového jezdce a kamaráda. "Do posledního okamžiku jsme doufali, že jde pouze o nepotvrzené informace a někdo tuto zprávu bude dementovat. Mezi mnou a Petrem vládlo hrobové ticho a událost se nás hodně dotkla. Vždyť ještě při přeskupení jsem se Tomáše ptal, zda by mi nepůjčil olej do auta a vše se zdálo být v naprostém pořádku..."

 

"Celý náš team by rád vyjádřil pozůstalým Tomáše Vojtěcha svou hlubokou soustrast nad odchodem tak skvělého a pro rallysport důležitého člověka. Upřímně doufáme, že Štěpán nalezne potřebnou sílu situaci zvládnout, a pevně věříme, že Tomáš by si přál, aby team jeho památku uctil pokračováním v tom, co Tomáš v minulých letech vybudoval a za čím tak odhodlaně šel."  

 

 

VOLF media service


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pelhřimov 2005 od Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose