www.car.cz
 

III. Rally Střela Kralovice bohužel bez plánované šotoliny
     21.4.2005 08:06 - tisková zpráva


Ve světle smutných událostí II.Rally Pelhřimov se realizační tým III.Rallye Střela v Kralovicích připravuje na první soutěž Českomoravského poháru rallye, která se koná ve dnech 6.-7.5.2005. Probíhají poslední jednání s partnery závodu a poslední organizační věci tak, aby vše bylo zajištěno na té nejvyšší úrovni, pořadatelé z Karlovic se totiž vracejí k pořádání ČMPR po roční odmlce.

Ředitel závodu p. Slemenský k tomu dodává: „ Po stránce kvality a úrovně zabezpečení jsme připraveni. Věnujeme přípravě maximální péči a nasazení, chceme se vyhnout jakémukoliv pochybení. Letošní erzety povedou cca z 50 procent po starých a vyzkoušených tratích, nové by měli zkvalitnit celý závod.

Chystáme také jedno milé překvapení pro jezdce a to ve formě umělého vodního příkopu na zrušeném železničním přejezdu. Letos se posádky opět nevyhnou dvěma pěkným místům s možností“ kdo až kam doskočí“. V posledních okamžicích jsme bohužel přišli o dva šotolinové úseky, které jsme museli nahradit asfaltem, takže naše soutěž letos povede jen po vozovkách II. a III. tř.“

Po uplynulém ročníku ČMPR jsou mnozí jezdci rozpolceni, startovat, či ne. K tomu ředitel závodu ještě dodává: Závody ČMPR jsou určeny především pro začínající jezdce, ale samozřejmě se jich účastní již piloti zkušení. Abychom však naplnili startovní pole a toto pole bylo co největší, rozhodli jsme o vypsání finančních odměn pro nejlepší posádky a to jak v absolutním pořadí, tak i v jednotlivých kategoriích. Tudíž za první místo absolutně čeká vítěze šek na 30 tis. Kč, za druhé 20 tis. Kč a za třetí místo 10 tis. Kč. V jednotl. třídách je to od 5-ti tisíc dolů, to vše za 4.000,- Kč startovného.

Pro hojnou účast posádek nám naši počítačový specialisté udělali hezké CD, s pozvánkou na náš závod. Tyto pozvánky jsme rozdávali na podnicích MMČR a MČR a dlužno dodat, že nikdo z „velkých kluků“ naši pozvánku neodmítl. Takže se těšíme i na ně. Určitě by jejich účast přispěla ke zkvalitnění závodu. Věříme, že se nám podaří připravit tento podnik na dobré úrovni, aby byli spokojeny jak jednotlivé posádky, tak diváci“ – dodává Vladimír Slemenský.

Další výraznou změnou oproti loňskému roku je možnost startu zahraničních posádek na ČMPR. K tomu dodává předseda AAS Michal Habart následující :Ano, je pravdou, že na podnicích ČMPR mohou startovat zahraniční účastníci se svojí národní licencí. V podstatě by neměl být problém ani s vozy, startujícími v kategorii „H“, tolik oblíbené u našich sousedů, jelikož jsme při stavbě předpisů vycházeli z jejich předpisů a zkušeností. V nejhorším je tu třída „V“, kam se v podstatě dá zařadit jakýkoliv vůz, který splňuje bezpečnostní a technické předpisy, ale vzhledem k nedostupnosti některých ND je nahradili obdobnými,byť nehomologovanými.“

Dodejme jen, že Rallye Střela se koná 6.-7.5.2005, kdy v pátek se začíná večerními RZ (4) a v sobotu 11 RZ o celkové délce cca 190km RZ.

www.cmpr.cz


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pelhřimov 2005, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose