www.car.cz
 

Závod Delphi v České Lípě certifikován
     22.4.2005 08:44 - tisková zpráva


Závod DelphZávod Delphi  v České Lípě certifikován podle ISO 14001

Česká Lípa, Česká Republika Závody Delphi v České Lípě, Bakově nad Jizerou a Řepově byly certifikovány podle mezinárodní normy pro systémy určené k řízení ochrany životního prostředí ISO 14001. Certifikát byl předán ve čtvrtek, 21. dubna, 2005.

Účelem ISO 14001 je podporovat ochranu životního prostředí a prevenci znečištění ovzduší. Systém je založen na vytvoření a využívání politiky a plánování environmentálních programů pro plnění stanovených cílů a úkolů. Systém je realizován a udržován prostřednictvím auditů a zaváděním nápravných opatření v případě neshod. Vrcholové vedení závodu rovněž stanoví proces přezkoumání tohoto systému členy vedení.

"Našli jsme nové způsoby recyklace a opětovného využití materiálů již použitých ve výrobě. Vyškolili jsme naše pracovníky tak, aby znali své povinnosti a odpovědnosti při prevenci znečištění okolního prostředí,” uvedla Klára Jelínková, působící v závodě Delphi Česká Lípa ve funkci Environmental System Representative. 

"Získání této certifikace je odměnou našim pracovníkům, kteří poctivě plnili své dílčí úkoly s cílem vybudovat systém pro řízení environmentálních aktivit na světové úrovni,“ dodává Jiří Gajdošík, ředitel závodu v České Lípě. "Úspěch našeho systému vyžaduje odhodlání a píli jednotlivců na všech úrovních naší organizace.“

 

Mezinárodní organizace pro standardizaci je celosvětovou federací národních standardizačních orgánů. Cílem ISO je podporovat rozvoj standardizace a souvisejících aktivit na světě, se záměrem usnadnění mezinárodního pohybu zboží a služeb a vytváření spolupráce v intelektuální, výzkumné, technologické a ekonomické oblasti.

Jako odpovědný člen společnosti i Delphi je odhodlána chránit lidské zdraví, přírodní zdroje a místní i globální prostředí, v souladu s environmentálními principy Delphi Corp. Naše odhodlání sahá ještě dále než jen na plnění zákonných nařízení. Usilujeme o integraci osvědčených environmentálních praktik a postupů do všech našich obchodních rozhodnutí. Tato politika je založena na integraci nákladově efektivních řídících postupů do všech činností závodu, se záměrem neustále zlepšovat výsledky v oblasti ochrany životního prostředí.

Každý závod je povinen pravidelně vyhodnocovat environmentální dopady svých činností a výrobků a následně upravovat své program pro řízení environmentálních aspektů a rizik, ve snaze minimalizovat tyto dopady stanovením příslušných cílů a úkolů.

 

 Konkrétně se snažíme plnit v rámci systému pro environmentální řízení následující cíle a úkoly:

·         Splnit všechny environmentální zákony a nařízení i ostatní legislativní požadavky, relevantní pro náš závod.

·         Rozdělit členům vedení odpovědnosti za ochranu životního prostředí ve všech oblastech závodu a zajistit, aby si všichni byli vědomi svých rolí a odpovědností v oblasti dodržování této politiky. Dále se budeme snažit o školení našich pracovníků a efektivní poskytování potřebných informací.

·         Praktikovat efektivní ochranu proti znečištění životního prostředí v souladu s hierarchií, která staví nejvýše prevenci odpadů u zdroje, eliminování a snižování činností produkujících odpady a zajištění recyklace odpadů.

·         Pravidelně přezkoumávat a dle potřeby zlepšovat postupy s cílem minimalizovat potencionální rizika pro životní prostředí v případě mimořádných událostí.

·         Udržování efektivní komunikace s místní veřejností a spolupráce se zákonodárci a státními orgány i ostatními organizacemi při zlepšování výsledků v oblasti ochrany životního prostředí.

·         V souladu s požadavky našeho systému pro řízení ochrany životního prostředí budou cíle závodu pravidelně přehodnocovány s cílem definovat pokrok při jejich plnění a neustálém zlepšování. 

 

Závod Delphi v České Lípě zaměstnává více než 3,000 pracovníků. Závod se zabývá výrobou kabelových svazků pro tři konečné zákazníky: Škoda (modely Fabia a Octavia), Audi a BMW. Delphi již využívá své zákaznické a servisní centrum pro vozy Škoda se zázemím v Bakově, blízko montážního závodu Škoda v Mladé Boleslavi.

Aby byla zajištěna požadovaná kvalita výrobků, kladou automobiloví výrobci velký důraz na kvalitu v rámci celého zásobovacího řetězce. V automobilovém průmyslu se díky normě ISO/TS 16949 zavedl společný jazyk. Jedná se vlastně o jakousi kvalitativní dohodu mezi americkými, evropskými a japonskými výrobci automobilů. Tato norma byla úspěšně zavedena i v závodě Delphi v České Lípě.

 

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose