www.car.cz
 

Společnost OMV objevila významné naleziště zemního plynu v Rakousku
     22.4.2005 08:51 - tisková zpráva


           Zásoby odhadovány až na 4 miliardy m3 – přibližně polovina rakouské roční spotřeby zemního plynu

           Nález učiněn pomocí špičkové technologie trojrozměrného seismického průzkumu a hloubkových vrtů

 

Společnost OMV učinila největší nález zemního plynu ve vídeňské kotlině více než za posledních 20 let. Potenciální zásoby se odhadují až na 4 miliardy m3 (25 milionu barelů ropného ekvivalentu). Nález byl učiněn pomocí špičkové vrtné technologie při hloubení průzkumného vrtu Strasshof T4 ve dvou vrstvách v hloubce cca 3200 a 4300 metrů.

V blízké budoucnosti se uskuteční geologické a technické výzkumy a také zkušební těžba. Těžba by mohla být zahájena během tří let s předpokládanou denní produkcí 500 000 až 1 000 000 m3 (3000 až 6000 barelů ropného ekvivalentu denně). Na základě současných předpokladů by mohla těžba probíhat až 20 let. V roce 2004 společnost OMV vytěžila v Rakousku celkem 14 milionů barelů ropy a zemního plynu.

 Helmut Langanger, člen představenstva společnosti OMV zodpovědný za průzkum a těžbu řekl:
S velkým potěšením mohu oznámit tento významný nález v Rakousku. Díky špičkové technologii trojrozměrného seismického průzkumu a moderní technologii pro hlubinné vrty zaznamenává skupina OMV výrazné úspěchy při objevování nových zásob ropy a plynu v provozovaných i starých těžebních oblastech v různých částech světa.

 Největší nález zemního plynu společnosti OMV v Rakousku za posledních více než 20 let

Průzkumný vrt Strasshof T4 provedla společnost OMV Austria Exploration & Production GmbH, 100% dceřiná společnost OMV Aktiengesellschaft. Vrt se nachází přibližně 20 km na severovýchod od Vídně, severně od města Strasshof. Jedná se o největší nález zemního plynu společnosti OMV v Rakousku od objevu pole Höflein v roce 1982. Leží v blízkosti pole Matzen, největšího souvislého ropného pole ve střední a východní Evropě.

Po intenzivních přípravách – výsledky prvních analýz seismických měření byly k dispozici v roce 2003 – byl proveden vrt do hloubky 4516 metrů. Ložisko plynu bylo nalezeno ve dvou hlubinných vrstvách okolo 3200 a 4300 metrů pod povrchem. Podle současných odhadů skrývá až 4 miliardy m3 (25 milionu barelů ropného ekvivalentu) zemního plynu. To odpovídá trojnásobku roční produkce zemního plynu společnosti OMV v Rakousku nebo polovině rakouské roční spotřeby ve výši cca 8,6 miliardy m3.

 Náklady na průzkumný vrt dosáhly přibližně 6 milionů eur. K zahájení těžby budou nutné další značné investice do těžebních vrtů, potrubí a povrchových těžebních zařízení. Plyn se bude dodávat
do rakouské rozvodné sítě.

  PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose