www.car.cz
 

Roman Kresta na Sardinii opět jako dvojka týmu Ford
     24.4.2005 12:55 - tisková zpráva


Barvy továrního týmu BP-Ford WRT budou na nadcházející Rally Sardinia hájit piloti Toni Gardemeister a Roman Kresta. Český jezdec ještě nikdy v minulosti italskou soutěž neabsolvoval. Organizátoři Rally Sardinia připravili pro všechny posádky řadu nových zkoušek, tudíž na tom budou všechny prakticky stejně.

Český pilot Roman Kresta si poprvé vyzkoušel tratě na Sardinii až v tomto týdnu při testování. V posledních třech dnech si tak Roman mohl vyzkoušet řadu věcí a novinek na vozu Ford Focus WRC.

Roman Kresta k průběhu zkoušek řekl: „První den ráno při testech jsem začal opatrně. Pak už jsem se ale dostal do tempa a bylo to v pohodě. Celé tři dny jsme tvrdě pracovali a cítím se sebejistě. Nehodu z Nového Zélandu jsem ze své hlavy vymazal.“

Jeden den testování jsem strávil zkoušením různých variant nastavení podvozku, další pak nastavováním diferenciálů a poslední zkoušením pneumatik Michelin. Najezdil jsem 72 kilometrů s jednou sadou gum, což je povzbuzující. Nemohu zatím posoudit, jaké bude nejvýhodnější nastavení vozu, protože jsem na Sardinii nikdy nejel. Představu o tom, jaké to bude na trati, už ale díky testu mám,“ pokračoval český jezdec.

Jelikož je to pro mě nová soutěž, tak mojí prioritou bude získat maximum poznatků. Nebudu zbytečně riskovat, protože chci sbírat zkušenosti na neznámých tratích. Čím více se toho letos na Sardinii naučím, tím lepší to bude pro moji budoucnost. Samozřejmě se ale pokusím pro tým Ford získat body,“ dodal na závěr Kresta.

Zpracoval: RV FFK


http://www.fansforkresta.cz/


 
 
Fotogalerie:   Pelhřimov 2005 od sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose