www.car.cz
 

Před Sardinií 2005: Otázky pro Guy Fréquelina…
     24.4.2005 12:57 - tisková zpráva


Otázky pro Guy Fréquelina…

 

Rallye Nový Zéland Vám vrátila úsměv na rty…

« Jak bych mohl nebýt spokojený… Tým našel « klíč » k novozélandských tratím. To je splnění jednoho z cílů, které jsem pro tento podnik vytyčil. Náš vůz udělal velký krok kupředu, velký a slibný pro další « rychlé » rallye...Také Michelin nám dal do ruky velmi výkonný nástroj, díky kterému mohli naši piloti využít potenciál vozu a pneumatik na sto procent. Sébastien zaznamenal obrovské vítězství a také François má určitě právo být hrdý, na to jak dobrý závod zajel. Jejich společný výkon a výsledek nás vrátil do hry o titul a upřímně jsme ani nemohli doufat v nic lepšího ! »

 

François zajel své první body do Poháru pilotů. Co po něm budete chtít v dalších podnicích ?

 « François zajel svůj závod velmi chytře. Dokázal s klidem vyřešit oba problémy, které ho potkaly, mírnou nedotáčivost a sníženou účinnost brzd. Nenajíždí do zatáček stejně jako Seb a dává brzdám hodně zabrat. Proto budeme dál pokračovat v hledání ideálního nastavení jeho vozu, maximálně přizpůsobeného jeho stylu jízdy. Časy, které zajížděl v minulých podnicích a na Novém Zélandu i při ne zcela dokonalém nastavení jeho Xsary, nám dávají tušit jak velký potenciál tento jezdec má. Pro příští rallye budu chtít, aby pokračoval a zvyšoval svůj výkon, pomalu ale jistě… »

 

Na Sardinské rallye v roce 2004 jste měli obě Xsary na stupních vítězů....V jaký výsledek doufáte letos ?

 « Ano, byli jsme druzí a třetí, což byla výborná operace a měla zásadní význam na naší cestě k titulům v pilotech i značkách. Ale nehráli jsme vabank. To co jsme si ověřili a dokázali na Novém Zélandu ve smyslu potenciálu vůz/pneumatiky na velmi horkém a nevyčištěném terénu, nám dává právo na jisté ambice. Stejně tak i naše testy na Sardinii nám dodaly odvahy.  Raději zůstávám opatrný, více než dvě třetiny tratí jsou nové a tato rallye se jede letos o pět měsíců dříve...Nicméně doufám, že budeme schopní bojovat o vítězství. Jako obvykle, náš cíl jsou oba vozy v cíli, alespoň jeden na stupních vítězů a druhý mezi prvními pěti… »

 

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose