www.car.cz
 

Také Okříšky pojedou na sněhu a ledu ?
     Pavel Jelínek


Zima letos  drží překvapivě dlouho a téměř  ideální lyžařské podmínky  trvají i v  dějišti   blížící se Rallye Vysočina, která odstartuje v okolí Okříšek na Českomoravské Vysočině sezónu sprintů  již za necelé dva týdny - v sobotu 13. března. Což ovšem zároveň znamená , že by  se v Okříškách mohla jet další  čistě zimní soutěž.

A protože se zároveň blíží  druhý podnik  dvoudenních soutěží - klatovská Šumava - podle očekávání možnosti k testování podobně jako   dříve v Blovicích, využije řada  předních týmů.  Ze stovky posádek to momentálně vypadá na  nejméně OSM  vozů  WRC, což by bylo  rekordem zdejší soutěže. O  účasti a  předběžném seznamu přihlášených jsme  informovali  zde. Startovní listina Rallye Vysočina se zaplnila

Sníh ovšem v posledních dnech padá a padá nejen na Vysočině a na starý tvrdý sníh   připadává  čerstvý prašan. "Všechno je tady brutálně zasypané 5 -10 cm sněhu a ledu," hlásí nám místní  fandové  z třebíčska.

Akční záběr Petra Fitze z letošního Rakouska"V současné době je  zřejmé, že se rally odjede na sněhu. Proto v případě, že bude trať soutěže pod vstvou sněhu povolíme posádkám možnost použití hrotů. Další variantou je rozsolená trať, to znamená kombinaci mokra a sucha. Aktuální rozhodnutí padne těsně před soutěží. Připravujeme  oficiální  tiskovou  informaci, kterou pošleme v nejbližších dnech," říká  ředitel soutěže Zdeněk Trnka, kterého jistěmůže těšit skvělá  účast.

Připomeňme, že na Vysočině se letos  NEBUDE vybírat, jako třeba vloni. Stejně tak  se vybírání vstupneho nechystá ani při druhé sprintrallye v Brně.

 

Základní informace o soutěži

Termín: 12. - 13. března 2004
Zahájení příjmu přihlášek: 1. února 2004
Ukončení příjmu přihlášek: 29. února 2004
Délka RZ: cca 72 km
Délka trati: cca 210 km
Zařazení soutěže: Mistrovství ČR, Česko-Slovenská trofej, Mistrovství ČR historiků.

oficiální info :

http://www.rallyvysocina.com/cz/


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose