www.car.cz
 

Národní formule 1400 má pozměněný kalendář
     tisková zpráva


Z programu sezóny mistrovské okruhové divize vypadl jeden podnik

Předběžný kalendář mezinárodního okruhového šampionátu České republiky pro Národní formuli 1400 byl pozměněn a jedna ze dvou vyhlášených mistrovských formulových divizí tak místo chystaného šestidílného seriálu podle inovovaného sezónního programu absolvuje zřejmě opět standardně pět podniků. Z připravované série, která zahrnovala tři části v Brně, dva v Mostě a jeden v chorvatské Rijece, bylo vyškrtnuto jedno brněnské klání, jenž se mělo uskutečnit na konci května v rámci závodů LG Super Racing Weekend Matador zařazených do mistrovství FIA GT Championship.

Ne příliš potěšující zprávu pro jezdce, kteří jarnímu brněnskému podniku přikládali velkou vážnost, oznámil Josef Křenek, jehož společnost Křenek motorsport je již čtvrtým rokem koordinátorem Národní formule 1400. "Na zařazení naší mistrovské divize do programu závodů světového šampionátu jsme byli se zástupci brněnského okruhu předběžně domluveni. Pak jsme ovšem byli požádáni, zda bychom neuvolnili prostor pro pohár Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup, jehož dubnový podnik v Brně byl s ohledem na jednoho ze sponzorů zrušen z důvodu termínové kolize s Rallye Matador Tatry," vysvětlil Křenek.

"Žádosti jsme vyhověli, jelikož pro Octavia Cup nebylo možné najít jiný vhodný náhradní termín a Národní formuli 1400 i bez květnových závodů v Brně stále zůstalo v kalendáři pět podniků, což je v souladu se sportovními řády," sdělil dále koordinátor formulové Divize 3.

Zástupci brněnského automotodromu za ústupek Národní formule 1400 vyjádřili velké poděkování. "Pomohlo nám to vyřešit velký problém a jsme za to vděční," konstatoval marketingový ředitel okruhu Pavel Hanák. "Bylo pro nás nesmírně důležité, abychom závody Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu zařadili do programu LG Super Racing Wekeend Matador. Bohužel, ač jsme se maximálně snažili najít řešení, nešlo do časového harmonogramu začlenit prestižní český pohár i závody domácí formulové divize, jejíž úroveň v posledních letech výrazně stoupla. Náš záměr nebylo možné uskutečnit s ohledem na dodržení daného programu světového šampionátu. Proto jsme nakonec požádali koordinátora Národní formule 1400, který naší žádosti vyhověl a květnový mistrovský podnik v Brně zrušil," doplnil Hanák.

Předběžný kalendář mistrovství ČR 2004 pro Divizi 3 - Národní formule 1400

30. 4. - 2. 5. Automotodrom Brno
14. - 16. 5. Autodrom Duhové energie Most
2. - 4. 7. Grobnik-Rijeka (CRO)
13. - 15. 8. Autodrom Duhové energie Most
25. - 26. 9. Automotodrom Brno


Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose