www.car.cz
 

Koerber spěchá mezi legendy
     30.4.2005 07:30 - tisková zpráva


Pohled na startovní listinu letošního EP tahačů dává jasně najevo, že jediným jezdcem současnosti, který má šanci propracovat se mezi největší sběratele evropských titulů je trojnásobný mistr starého kontinentu, jezdec týmu Buggyra Gerd Koerber.
 
Tabulce nejúspěšnějších truckerů všech dob zatím kraluje Švéd Curt Goransson (Volvo), kterému se v letech 1986-91 podařilo získat šest titulů mistra starého kontinentu. Na druhém místě historické tabulky je Brit Steve Parish (Mercedes) s pěti triumfy, třetí Slim Borgudd (Volvo, Mercedes) se radoval čtyřikrát. Po třech titulech mistra Evropy pak mají již zmiňovaný Gerd Koerber (Phoneix-Man, Buggyra), Harri Luostarinen (Sisu, Caterpillar) a Heinz -Werner Lenz (Mercedes).
 
V rámci zachování objektivity je však nutno podotknout, že švédská dvojice Goransson-Borgudd těžila v letech 1985 – 1991 z poněkud neobvyklého pravidla, na základě kterého se vyhlašoval také tzv. absolutní mistr Evropy. Tím se stal jezdec, kterému se podařilo v průběhu sezóny nastřádat největší počet bodů, což v praxi znamenalo, že každý z jezdců mohl získat v průběhu roku hned dva tituly.
 
Goranssonovi se to podařilo ve dvou případech, Borguddovi jednou. Prostá matematika praví, že Koerberovi stačí k tomu, aby se stal živou truckovou legendou maličkost. Vyhrát alespoň tři evropské tituly. Nejlépe v řadě, jak se to povedlo v letech 1997-99 H.W. Lenzovi.
 
Buggyra
 

 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina 05 -nedobrždění Jirky Volfa

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose