www.car.cz
 

Mladík Karel Abrahám se v Číně opět o něco zlepšil
     30.4.2005 22:40 - tisková zpráva


Na suchu ještě lépe

Sice bez slunce, ale dnes již na suché trati absolvoval 15-letý Čech Karel Abraham svou druhou kvalifikaci na zítřejší závod v Číně. A dokázal se v nabité konkurenci znova zlepšit

I když ráno nepršelo, závodní trať byla před druhým neměřeným tréninkem znova mokrá. Celé pole stopětadvacítek tak vyrazilo do druhého volného tréninku s mokrým obutím. Karel Abraham posunul hranici svého maxima na vlhké trati čínského okruhu o dalších 5 vteřin. A těšil se na odpolední kvalifikaci, která vypadala, že se pojede za sucha.

Začalo však znova drobně pršet a tak se všichni jezdci snažili zajet co nejlepší čas hned v úvodu 30 minutového tréninku. Kája však v úvodu zajížděl píst a tak jeho zlepšení přišlo až v závěru. Konkrétně přesně  posledním možném měřeném kole. Znova se hodně zlepšil a zaostal dokonce za svým zkušenějším týmovým kolegou Němcem Giuseppettim je o něco více jak desetinku. Do zítřejšího závodu vystartuje z 29. příčky.

Karel Abraham:
Dneska ráno se jelo ze začátku na vodě, ale ke konci to už hodně schlo. Trénink nebyl špatný, ale pořád nám nevychází top speed, kde se pohybuji stále na posledních místech. V kvalifikaci dokonce až předposlední. Výsledek ráno nebyl špatný, ale žádný zázrak to taky nebyl /32.místo/.

To však nebylo duležité. Do odpolední kvalifikace jsme až do poslední chvíle nevěděli jestli se rozprší, nebo ne. Nakonec celou dobu lehce mrholilo, ale všichni jeli v pohodě na suchých. Po celou dobu, jsem se pohyboval okolo třicáté druhé příčky. V posledním kole jsem se chytil za KTM a Luthim a zajel jsem si svůj rekord, který stačil na 29. místo, se kterým jsou všichni v týmu a i já spokojeni“.

Pořadí na start.roštu:

1  Mika KALLIO                 KTM                 2.13,535
2  Marco SIMONCELLI     APRILIA           2.13,631             
3  Gabor TALMACSI         KTM                 2.14,293
4  Thomas LUTHI              HONDA           2.14,341
5  Julian SIMON                KTM                 2.14,530
….
29   Karel ABRAHAM       APRILIA           2.18,156        odstup od prvního v pořadí / -4,621 sec/
MPAFoto.com 


 
 
Fotogalerie:   MotoGP 2005: Jerez a Estoril a Češi

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose