www.car.cz
 

Pohárovou octavii v Brně předpremiérově vyzkoušel Pepa Vojtek
     3.5.2005 00:19 - tisková zpráva


 

Do ostrého startu seriálu zbývá už jen 14 dní

 

V rámci Jarní Ceny Brna byla divákům na Masarykově okruhu první májový den představena i zbrusu nová Škoda Octavia pro letošní pokračování Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu. Po vzoru mnoha jiných slavných osobností se s ní zde v polední pauze nechal svézt frontman kapely Kabát Josef Vojtek.

 

„Nechte ho žít a zemřít,“ zpívali v boxech se smíchem mechanici Vojtkovi, který se nejdříve projel po závodní dráze sám za volantem Octavie v modifikaci RS. Když se po několika kolech vrátil, mohl už přesednout do přistaveného pohárového speciálu v barvách Bohemia Racing Teamu, který pilotoval Jiří Jupa. „No to jsem zvědav, co ta škodovka dokáže. Mě hned tak něco nerozhází, mám dvěstěpadesátikoňového džípa,“ drsně vtipkoval zpěvák a snažil se nasadit helmu na vlasatou hlavu. „Větší by nebyla?“ ptal se ještě.

 

Po usednutí do anatomické sedačky na místo spolujezdce byl zakurtován do bezpečnostních pásů a Jupa, který ještě upozorňoval, že ze začátku pojede na studených gumách opatrněji, s ním ostře vyrazil na dráhu. Po třech kolech se stříbrná octavia vrátila do boxů a Vojtek při vystupování hýřil nadšením.

 

„Fantastický adrenalinový zážitek, je to opravdové závodní auto, tvrdé, pevné a neuvěřitelně to sedí v zatáčkách,“ pochvaloval si. „Kdysi mě svezl Dan Landa v kamionu. Tam to byla hrůza, protože jsem měl pocit, že se to převrátí. Tady si člověk okamžitě uvědomí ten rozdíl mezi sériovým autem a závodním speciálem. Jasně, že jsem se nejdřív děsil, když Jirka před zatáčkami brzdil na můj vkus až dost pozdě, ale pak bylo vidět, že přesně ví co dělá. Díky, díky, bylo to perfektní,“ sděloval Pepa do mikrofonů přítomných televizních štábů.

 

Následovala ještě jedna ostrá jízda, kterou absolvoval i kytarista Kabátu Ota Váňa a poté pochopitelně společné fotografování.

 

Brněnské publikum tedy dostalo možnost v předstihu se seznámit s podobou nového pohárového vozu, který čeká za dva týdny na mosteckém Autodromu Duhové Energie ostrá závodní premiéra. Startovní pole se rozrůstá a už jako o jisté se mluví o účasti škodováckého soutěžáka Jani Paasonena, který by měl jako host hájit právě barvy Bohemia Racing Teamu.

 

Jet má nakonec i František Došek a počet vozů v poli by tak mohl dosáhnout až dvou desítek.

Během brněnských závodů se v Divizi 4 cestovních vozů objevilo na startu několik octavií starší generace, které tak ještě důstojně slouží svému účelu, ale už představují jen kapitolu z historie domácího okruhového závodění.

 

Všichni zde mluvili hlavně o novém modelu, o jeho jízdních a estetických kvalitách. Především však o tom, že všechno směřuje k ostrému startu nového ročníku poháru a že mostecké závody budou hodně okořeněny novou zatáčkou, šikanou na konci cílové rovinky, kterou se všichni budou muset naučit jezdit. Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekend startuje 13. května a hlavní závody se v Mostě odehrají v neděli 15.5.2005.

 

Dopolední sedmnáctikolový závod se podle předběžného harmonogramu jede v 9,50 a odpolední stejně dlouhá bitva bude odstartována ve 13,40.

(2.5. 2005)

 


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna 2005 od Milana Spurného

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose