www.car.cz
 

Tatry 2005: Tomaštík musel odstoupit kvůli náruživým hasičům
     7.5.2005 18:09 - tisková zpráva


Jaromír Tomaštík bude na letošní Rallye Matador Tatry vzpomínat ještě dlouho. Důvodem nebudou ani tak pěkné časy, které dokázal předvést na rychlostních zkouškách, ale především kuriózní odstoupení v první etapě soutěže.

 

Stříbrnomodré subaru TOVR Motorsportu vstoupilo do soutěže jako uragán. Již na první rychlostní zkoušce patřilo dvojici Tomaštík–Vrečka šestnácté místo absolutně, což bylo v dané konkurenci malým zázrakem. Druhý měřený úsek byl sice mírným ústupem ze slávy, v dalším průběhu rallye ale potvrzovali, že výsledek RZ1 opravdu nebyl náhodný.

 

„Na druhé vložce jsem neodbočil na mostek a musel jsem couvat, ale v dalším průběhu soutěže jsem si spravil chuť dalšími dobrými časy. Až jsem z těch výsledků byl překvapen,“ potvrzuje vsetínský pilot. I další dva časy byly totiž těsně za hranicí první patnáctky. Nadšení ale netrvalo dlouho, na rychlostní zkoušce na českém území totiž posádku potkal defekt a následný menší požár.

 

„Byl jsem hrozně naštvaný, protože jsem věděl, že defektem pro nás soutěž končí, takovou ztrátu jsme nemohli dohnat. Od brzdového kotouče nám ale za chvíli chytla guma u spojovačky. Přiběhl aktivní hasič a začal auto hasit. Chtěli jsme pokračovat dál, ale než jsem se vrátil s rezervní pneumatikou, už jsem jen viděl, jak mi další z hasičů nesmyslně vylívá hasicí přístroj do motorového prostoru.

 

V tu chvíli jsem myslel, že ho zabiju. Museli jsme samozřejmě odstoupit, protože bychom riskovali další poškození auta. Naštěstí byl motor vypnutý a po generálce se ukázalo, že tři hasicí přístroje neudělaly žádnou škodu,“ popsal kuriózní situaci Tomaštík.

 

Z Tater má ale odváží především pozitivní dojmy: „Měli jsme krátkou převodovku a na rovinkách ztráceli, a přesto naše časy byly konkurenceschopné. Výsledky mě nadchly. Myslím, že od loňské bohemky je to výrazný posun dopředu,“ uzavřel jezdec.

            

        tisková informace

-Vicky- Media Productions  

          foto: F. Dušek 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Matador Púchov 2005 od Ivo Nesrovnala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose