www.car.cz
 

Náročná Rallye Střela nakonec pro Ludvíka Otta
     10.5.2005 23:29 - tisková zpráva


První díl letošního ročníku Českomoravského poháru v rallye nabídl celkem 49 posádkám velmi těžké tratě rychlostních zkoušek. Tým Rallye Sport Promotion přivezl na karlovickou rallye Střela rekordních šest vozů.

Poprvé se v barvách týmu představil Daniel Landa se spolujezdcem Jaroslavem Novákem s Mitsubishi Lancer EVO 7 a po  vítězství ve všech pátečních testech se suverénně usadil na vedoucí pozici.replicatime.me Z druhého místa dorážel loňský vítěz ČMPR Leoš Flídr na témže voze, ten však zanedlouho odstoupil pro poruchu a na druhou pozici postoupila druhá posádka týmu Rallye Sport Promotion Ludvík Otto - Renáta Ottová s Toyotou Celicou GT4.

K velkému počtu odstoupených posádek se v sobotu bohužel připojil i Daniel Landa ,když se v jednom z retardérů pod jeho vozem utrhla krajnice a nedokázal se dostat zpět na trať. Do čela soutěže postoupil Ludvík Otto a v deštivém závěru soutěže pouze udržoval  značný náskok: Jsem rád, že jsme v závěru nemuseli spěchat, neměli jsme totiž nasazeny pneumatiky vhodné pro mokré tratě. Přesto je nám líto, že všichni naši vážní soupeři odstoupili.“

Další posádkou týmu Rallye Sport Promotion byli Karel Švec jedoucí tentokrát s Janem Paulikem se Seatem Ibizou. Od začátku soutěže si vedli velmi dobře. Zajížděli časy okolo patnáctého místa absolutně a po druhém testu jim patřilo třetí místo ve třídě SA3. Bohužel na začátku RZ 4 vypověděla službu převodovka . Zkoušku dokončili se zařazenou trojkou a sobotu již v závodu nepokračovali: Škoda poruchy převodovky, jinak jsem docela spokojený.S Honzou se mi jelo moc hezky, dokáže jezdce vyhecovat, ale také usměrnit.Budu rád,když bude zase někdy příležitost si ho vzít do auta“. 

Ladislav Belinger s Martinem Rérychem si tentokrát vyzkoušeli Hondu Civic a hájili barvy týmu ve třídě SA2, jejich Felície se po Pelhřimovské havárii intenzivně připravuje na Tišnovský sprint. V šestém testu se však ozvalo Láďovo pochroumané rameno a obnovené zranění z Pelhřimova jim nedovolovalo pomýšlet na kvalitnější časy: V prvních testech jsem si zvykal na auto, viděl jsem ho poprvé na technické přejímce. Až do šesté vložky se nám jelo dobře.Potom po projetí retardéru se ozvalo rameno, v ostrých zatáčkách mě opravdu bolelo a závod jsme museli jen dojet .“ Posádka nakonec uhájila druhé místo ve třídě SA2 a osmé v absolutním pořadí.

V téže třídě nastoupila do závodu další z posádek týmu dvojice juniorů  Petr Matějovský  Pavel Dresler také s Hondou Civic, kteří předvedli velmi dobrý výkon. V posledním testu se dokonce blýskli pátým absolutním časem. V součtu potom obsadili třetí místo ve třídě SA2 a deváté v absolutním pořadí.

Svou premiéru v týmu Rallye Sport Promotion a v rallye vůbec absolvovala další z mladých posádek Lukáš Veselý s Honzou Bartlem jedoucí s Felicií ve třídě SA1.  Svého puncu nováčků se vůbec nezalekli a hlavně v první noční etapě zajeli perfektní časy. V druhé rychlostní zkoušce dosáhli nejrychlejšího času ve třídě a po první etapě jim patřila čtvrtá příčka. Tu v sobotu dopoledně vylepšili a většinu závodu jeli na třetím  místě ve třídě. V závěru dlouhé a náročné soutěže se však nevyvarovali několika jezdeckých chyb a postupně se propadli na šesté místo ve třídě . S voji premiéru zvládli více než dobře a tým je s jejich výkonem velmi spokojen.

 

Jiří Rozsypal ,majitel týmu zhodnotil závod slovy: „Do tohoto závodu jsem neodstartoval především kvůli mnoha pracovním povinnostem v Brně , ale i v rámci Teamu. Startovalo nám tu šest posádek a já s Honzou Paulikem bych byl sedmá. Proto jsem chtěl být na prvním závodě nějakým způsobem užitečný pro celý team. Po společných seznamovacích jízdách s Lukášem a Honzou – našimi juniory, jsem ještě mnohem více docenil své rozhodnutí nestartovat. V cíli jsem byl velmi spokojený, kluci přivezli auto v pořádku, druhá juniorská posádka k tomu přivezla ještě pohár.

Moc mě mrzí nešťastné sobotní Danovo odstoupení, protože i přes výrazné vedení Dana v sobotním dopoledni by případný souboj Dana s vynikajicím Ludvíkem  jistě pobavil všechny diváky kolem trati. Děkuji všem posádkám RSP za krásný závod"

Dalším plánovaným podnikem ČMPR je soutěž nazvaná Rallye Lužických hor 3. - 4. 6. 2005.

Replica Watches www.effwatch.com


 
 
Fotogalerie:   Rallye Střela 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose