www.car.cz
 

Život je změna: Po Zámeckém vrchu jedou na rallye
     10.5.2005 23:53 - Pavel Jelínek


Po Zámeckém vrchu na rally

 

Třebíč: V neděli v podvečer skončil slavnostním vyhlášením nejrychlejších  jezdců XXIV. . ročník Zámeckého vrchu v Náměšti nad Oslavou. Mezi nimi bylo několik jezdců z našeho regionu. V absolutním hodnocení dosáhli nejvyšších met otec Josef a syn David Komárkovi, kteří byli nejrychlejšími mezi vozy kategorie I a dále skupiny M.

 

David má letos se svým vrchařským speciálem problémy, ale ty musel prozatím pustit z hlavy neboť již o  tomto víkendu bude společně se spolujezdcem  Zdeňkem Roupcem bojovat v okolí Tišnova o body do seriálu mistrovství ČR sprintrally. Ti jsou po dvou odjetých soutěžích se svým vozem Mitsubishi Lancer EVO VI na osmém místě s 12 bodovým ziskem  a ten budou v sobotu chtít rozšířit.

 

Dalším soutěžákem, který se v závodu do vrchu představil, byl Milan Šimeček s vozem Nissan Almera GTI, který dvakrát obsadil druhé místo ve třídě A do 2000 ccm. Na Autonova rally v Tišnově bude startovat s osvědčeným spolujezdcem Danielem Hejsou a věří, že  budou úspěšní a  potvrdí svoji vedoucí pozici ve třídě A7 do 2000 ccm. Třetím soutěžním jezdcem byl se Škodou Felicia Tomáš Hobza ve třídě N do 1400 ccm.

 

 „Jsem se svezením i výsledky na Zámeckém vrchu spokojen. Potřeboval jsem vůz otestovat protože při pelhřimovském sprintu vůz nechtěl jet a také jsem startoval z důvodu  propagačních“ řekl po závodě Tomáš Hobza. I on je přihlášen společně s Petrem  Nováčkem. 

 

 Jen Petr Záruba nemá po Zámeckém vrchu  starosti s rally neboť startuje pouze v závodech do vrchu. I on byl o víkendu úspěšný, když skončil  s vozem Honda Civic Type-R v sobotu druhý a v neděli vyhrál ve třídě N do 2000 ccm. Autonova rally Tišnov nahradila v letošním kalendáři brněnskou Autosalon rally.

 

Na tišnovském náměstí  se startuje v sobotu 14. 5. v 8.30 hodin a pořadatelé připravili tři erzety, Říkoninskou, Olší a Tišnovskou, které se pojedou dvakrát. Tyto úseky se jely před třemi roky i při Horácké rally. Vítěz by měl být přivítán na cílové rampě kolem patnácté hodiny. Celkem je přihlášeno 132 posádek z toho 23 s historickými vozy. 

 

 Jaromír Navrkal


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na DTM v Brně 2004 od Petra Luska

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose