www.car.cz
 

Jak vypadá mostecký okruh ze vzduchu? Pěkné foto
     11.5.2005 12:22 - tisková zpráva


Z ptačí perspektivy je vidět mnohem víc, než ze země

V případě tak rozlehlého areálu, jakým je mostecký Autodrom Duhové Energie, se přímo naskýtá otázka jak to vlastně všechno vypadá z ptačí perspektivy.  Není proto od věci, když nějaký fotograf  čas od času pořídí záběry z letadla, či z vrtulníku, na kterých se dají dobře vypozorovat  všechny změny, které jsou na zemi běžně nepozorovatelné.

V posledním dubnovém týdnu byl tímto úkolem pověřen Jiří Jelínek z produkčního oddělení okruhu. A tak neohroženě nasedl do letadla a s digitálním fotoaparátem vyrazil do vzduchu. Na záběrech z výšky jsou velice dobře vidět všechny postupy prací na staveništi vznikajícího Polygonu Most, který už letos v září začne sloužit k výuce řidičů. Žádná fotografie, kterou pořídíte na úrovni závodní dráhy v místě nové šikany, nebude tak dokonale vypovídat o významu změny profilu trati, jako obrázek vyfotografovaný z výšky tří set metrů. 

Hodně zajímavé je i srovnání v čase, které můžeme nabídnout s pomocí archivních obrázků z předchozích let. Na starém obrázku kdesi z devadesátých let ještě nejsou ani dostavěné tribuny na diváckém svahu a jeho obrovská plocha je využita pouze v zadním traktu, kde je vidět velká asfaltová točna bývalého heliportu.

Na letecké fotografii z loňského léta jsou už vidět obrysy vznikajícího polygonu. Na místě dnešního umělého svahu je však jen rovina, z níž vystupují konstrukce vrtných souprav pro takzvané Frankie piloty, které podloží výsypky pod dnešním uměle navršeným pahorkem bezpečně zpevňují. Dnešní záběry už ukazují obrysy budoucích komunikací, které na umělý svah vedou vlastně ze tří stran.


Letecké obrázky areálu jsou zkrátka tak zajímavé, že rozhodně stojí za to, abychom se o ně podělili se všemi příznivci mosteckého okruhu. Zde jsou alespoň některé z nich... ( viz fotogalerie...)

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose