www.car.cz
 

Sports Car Challenge o víkendu v Mostě s M. Dolákem
     13.5.2005 15:55 - Vladimír Rožánek


Již o tomto víkendu zavítá do Mostu série Sports Car Challenge a na start se postaví pole 20 – 25 prototypů a formulí, rozdělených do čtyř divizí.

První letošní představení SCC jsme sledovali na Jarní ceně Brna, kde velký svůj úspěch předvedl mostecký jezdec stáje Cardo Racing Michal Dolák, když dokázal dvakrát zvítězit ve své divizi 1 silných prototypových strojů a v celkové klasifikaci SCC si odvezl dvě třetí místa.

Jeho silný stroj rakouské výroby PRC Ford DVR F1 3,5l si při brněnském závodě se svými soupeři poradil, i když se občas z vozu i zakouřilo a mechanici měli plné ruce práce. Mezi největší soupeře patřili v Brně loňský vítěz divize 1 Wolfi Payr, Emanuell Pedrazza, nebo Gerd Beisel. Zapomenout nemůžeme také na Burli Strickera, který však zatím nepředvedl své jezdecké umění a vůz v Brně zle pochroumal, přechod z dvoulitrového PRC na Tampoli Alfa SR2 zřejmě chce větší trpělivost. Mezi novými jmény bychom v divizi 1 mohli zahlédnout vozy Martini Švýcarů Gartnera a Pfyla kteří tak rozšíří již tak nabitou konkurenci.

 

Divize druhá patřila v brněnském závodě Slovinci Tessitoremu jenž pilotuje PRC BMW. Na startu mosteckého závodu ale budou stát i jeho největší konkurenti, Rakušan Rubig, který přešel z formule VW, Angličan Mike Roberts s vozem Jade Opel nebo Švýcar Pius Truffer. Zatím jsme v této divizi neviděli ani nováčka Bruckla.

Divize třetí zůstává, stejně jako v loňském roce ozdobou SCC. Souboje Petera Milavce s Lolou F3000 a Arnolda Wagnera s dalším Reynardem F3000 nenechávají diváky sedět nečinně v sedadlech a o zajímavé momenty nebudeme ochuzeni ani v Mostě.

 

Čtvrtá divize přináší souboje dvoulitrových formulí kterým vévodí Rakušan Kichmayer s formulí VW a sekunduje mu Klaus Tanzmann s postarší Dallarou F3.

 

Přijeďte se i Vy podívat do Mostu na souboje kolo na kole a podpořit našeho mosteckého závodníka Michala Doláka, který bude opět usilovat o vítězství ve své divizi.

 

Vláďa Rožánek

Sportscarchallenge.at


 
 
Fotogalerie:   Sportscarchallenge od Vládi Rožánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose