www.car.cz
 

Další test nového auta Milana Chvojky skončil po 15 erzetě v Tatrách
     13.5.2005 18:41 - tisková zpráva


Jak ukázala už dubnová Valašská Rally, Milan Chvojka si bude ze svou novou zbraní, Mitsubishi Lancer Evo VIII MR rozumět. Teprve druhý start s tímto vozem čekal posádku Chvojka Motorsport v osvědčeném složení Milan Chvojka – Zuzka Chvojková minulý týden na Matador Rallye Tatry.

 

Po opětovném rozdělení slovenské soutěže právě s Valaškou zbyly pro letošní ročník jen extrémně rychlé tratě v okolí sídelního města největší slovenské pneumatikárny v Púchově, pro zpestření a dosažení potřebných kilometrů byla přidána i třiadvacetikilometrová zkouška na české straně v okolí Valašských Klobouk a Horní Lidče.

 

Hned od úvodní rychlostní zkoušky se zařadili manželé Chvojkovi do nejužší špičky nejen produkčních vozů, ale i absolutní klasifikace evropského poháru. Časy povětšinou v první desítce se jim dařilo zajíždět až do poslední rychlostní zkoušky úvodního dne. “Na dvanácte rychlostní zkoušce jsme trefili levým předním kolem skrytý kámen v trávě a dostali jsme defekt. Na něm jsme bohužel museli jet dvanáct kilometrů, takže jsme ztratili spoustu času. Co se dá dělat, ve výsledcích jsme se hodně propadli. Zítřek tedy využijeme hlavně ke zkoušení možností tohoto vozu,” řekl po první etapě olomoucký jezdec.

 

Také na sobotních slovenských tratích pokračoval Chvojka v rychlém tempu, když si na každém z úvodních tří testů připsal cenné skalpy úřadujících mistrů Slovenska i českého šampiona produkčních vozů Cserhalmiho a Arazima. Bohužel, jinak celkem úspěšné vystoupení na letošní púchovské soutěži skončilo po patnácté rychlostní zkoušce, kdy byla posádka žlutomodrého Lanceru nucena odstoupit kvůli banální závadě na převodovce (ustřižený kolík na mechanismu řazení), tedy hodně podobnému problému jako na Valašce (ukroucená hřídel převodovky).

 

 “Je to škoda, ale pořád jsme ještě na začátku sžívání se s tímto autem. Navíc jsme Matador i následující podniky pojali jako testovací před starty v zahraničí, stali jsme se totiž členy české reprezentace, takže bychom měli startovat na většině podniků mistrovství Evropy,” prohlásil po odstoupení Milan Chvojka.

 

 

Další plánovanou soutěží týmu Chvojka Motorsport bude o nadcházejícím víkendu Autonova Rally Tišnov. Na start se postaví každý člen rodiny držící licenci. Milan Chvojka pojede tentokráte s Vladimírem Dolínkem, Jirka Volf se vrátí po bok Pavla Červenky do šesté evoluce Lanceru, Hana Chvojková pojede s Andreou Trunkátovou a její dcera Zuzka pojede s Petrou Prokopovou.

 

 

Chvojka Motorsport


 
 
Fotogalerie:   Rallye Matador Púchov 2005 od Ivo Nesrovnala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose