www.car.cz
 

Michal Hora nezapomněl vyhrávat, ale drží se ho smůla
     13.5.2005 19:50 - tisková zpráva


Velkou radost z vybojovaného vítězství v Okříškách, vystřídalo v Pelhřimově zklamání z odstoupení hned na první vložce. Loňská smůla tedy Michala Horu neopustila ani v letošní sezoně. Bude se mu v Tišnově dařit lépe?

 

 

Michal Hora patří k výrazným jezdeckým talentům. Ostatně, dokázal to vítězstvím ve Fabia Cupu v roce 2003. Loňská obhajoba skončila až pod stupni vítězů a to přesto, že dvě soutěže vyhrál a na trati byl poražen jen jedinkrát, když na Matadoru dojel druhý, za pozdějším vítězem poháru Michalem Fialou. Vítězství na Šumavě a v Příbrami tak nakonec stačila jen na konečné čtvrté místo, protože ve zbylých soutěžích si postavila hlavu technika. Zajímavostí je, že vždy odstupoval z prvního místa.

 

Letos namířil Michal Hora své aktivity do sprintů a na sedadle spolujezdce jej doplnil Zdeněk Hrůza. V Okříškách sváděli napínavý souboj o vítězství ve třídě spolu s Ivo Ciprou a Slávou Ducháčkem až do posledních kilometrů. V cíli se nakonec radoval Michal se Zdeňkem.

 

Nikdy jsem na sněhu ani na hřebíkách nejel a bylo to super svezení,“ řekl Michal v cíli a pokračoval: Potěšilo mě i to, jak se dá jet na asfaltu s koly na hřebech. Celou zatáčku jsme mohli jet smykem i s naší dvoukolkou. Byl jsem z toho prostě unešený a nadšený. Skvělá byla i organizace, když na každém startu byly připraveny pluhy, nebo sněžné frézy a vše klapalo na jedničku.

 

Musím ještě poděkovat posádce Robert Achs – Filip Langer, kteří nám zapůjčili své zimní pneu a díky nim jsme mohli zažít skvělé zimní závodění a ještě vybojovat první místo ve třídě a třetí ve skupině A.“

 

K obdobné bitvě ve třídě se Michal se Zdeňkem chystali i v Pelhřimově. Plzeňská Škoda Fabia se však zastavila pro technickou poruchu kousek před cílem první rychlostní zkoušky. Opět se tedy vynořil přízrak loňské smolné sezony a z bitvy o vavříny nebylo nic. O to více se těší na obnovenou Autonova rallye, kde je mezi přihlášenými téměř dvacet posádek ve třídě A1400. Michala Horu a Zdeňka Hrůzu tedy čeká ještě více soupeřů, než na předchozích dvou sprintech.

 

O tom zda posádka KBS motorsport prolomí smůlu, jak si poradí se svými soupeři a podaří-li se jim obhájit úspěch z Okříšek se budeme moci přesvědčit již tuto sobotu v okolí Tišnova. O trati nevím téměř nic, nikdy jsem zde nezávodil. Starou Tišnovskou rallye nepamatuji  a nejel jsem ani Brněnský sprint. Bude to pro nás velká neznámá, ale věříme, že se nám bude dařit, dodal na závěr Michal.

 

Milan Hauer

 

 

TISKOVÁ INFORMACE KBS MOTORSPORT

 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Střela 2005 foto R.Rochelt

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose