www.car.cz
 

Audi A3: Nový design, ještě vyšší exkluzivita
     15.5.2005 23:56 - tisková zpráva


· Třídveřový model Audi A3 dostává jednodílnou masku chladiče

Sportovní styling, dynamické jízdní vlastnosti, nejvyspělejší technologie a  všudypřítomná kvalita – to jsou hlavní atributy, se kterými se představily hned po svém uvedení na trh modely Audi A3. Protože ale model A3 chce být stále „in“, dostal nyní typickou jednodílnou masku chladiče, která je poznávacím znamením všech nových vozů Audi, konstruktéři dále vylepšili některé jeho technologie a obohatila se i výbava.

O pohon modelů Audi A3 se starají čtyř- a šestiválcové zážehové a vznětové motory, jejichž výkonová škála vrcholí až na hodnotě 184 kW/250 k. Zájemci mohou vybírat z výkonných a zároveň vysoce hospodárných vznětových motorů TDI se systémem přímého vstřikování nafty do válců, vitálních zážehových agregátů FSI s přímým vstřikováním benzinu do válců, unikátní nabídkou je kombinace přímého vstřikování benzinu FSI s přeplňováním turbodmychadlem.

Výkony motorů se přenášejí buď jenom na přední, nebo na všechna čtyři kola (prostřednictvím systému quattro). Se sportovním duchem modelů Audi A3 koresponduje i nabídka přesných pěti- a šestistupňových manuálních převodovek, nechybí ani šestistupňová automatická převodovka tiptronic nebo špičková dvouspojková automatická převodovka DSG (Dynamic Shift Gearbox), která umožňuje jak velmi komfortní relaxační jízdu, tak i vysloveně dravý jízdní styl, dávající plně vyniknout špičkovému podvozku a výkonným motorům.

Poprvé je nyní možné modely řady A3 objednávat s exteriérovým paketem „S line“, dodávaným společností quattro GmbH, který ještě více zvýrazní sportovní styling vozu. Nové laky, originální litá kola a sportovní sedadla čalouněná například jemnou kůží Nappa umožňují dokonalou individualizaci. Premiéru v modelové řadě A3 má i exkluzivní paket „exclusive line“.

Co se týká zpracování a použitých materiálů, zvedá Audi A3 laťku kvality na ještě vyšší úroveň - odborníci se shodují, že v tomto ohledu se modely Audi A3 mohou směle měřit s luxusními vozy prémiových segmentů. Další dávku exkluzivity potom modelům Audi A3 propůjčují vysoce jakostní doplňky, dodávané podle přání zákazníků.

V České republice bude tento vůz k dispozici počátkem června tohoto roku, cena zatím nebyla stanovena.

Import Volkswagen Group s.r.o., Divize Audi/Public Relations,
Pekařská 6, CZ - 155 00 Praha 5
Jan Klíma, AC&C Public Relations s.r.o.,

www.audi.cz

Audi je celosvětově uznávaným předním konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už jedenáct let nepřetržitě rostou, v roce 2004 automobilka Audi prodala 779 441 vozů, přičemž 70 procent z tohoto množství automobilka exportovala mimo Německo. Nejvýznamnějším exportním teritoriem Audi jsou USA, kde se vloni prodalo 77 917 vozů. V současné době u Audi pracuje přes 50 000 zaměstnanců.
 
Také v ČR si Audi už řadu let drží čelní pozici mezi importéry vozů prestižní třídy. Celkem 2140 vloni prodaných automobilů znamená téměř patnáctiprocentní nárůst oproti předchozímu roku. Prodeje Audi v ČR už desátým rokem nepřetržitě rostou, loňský výsledek je tedy novým prodejním rekordem na tuzemském trhu.

Systém quattro slaví v tomto roce 25 let své existence.
Nejvíce vozů s pohonem všech kol  prodalo v roce 2004 v ČR Audi!


 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose