www.car.cz
 

AMI v Lipsku zahájila německou automobilovou sezonu.
     18.5.2005 22:43 - tisková zpráva


Automobilová výstava AMI v Lipsku, která proběhla počátkem dubna, zahájila německou automobilovou sezonu.

V letošním roce se v Lipsku tato automobilová výstava konala již po patnácté a představilo se na ní celkem 450 vystavovatelů z 22 zemí.

Spektrum nabídky 50 vystavujících značek osobních automobilů bylo značně široké a představilo vše od nejmenších aut až po luxusní limuzíny, od kabrioletu až po rodinný van, od terénních vozů až po roadstery. Pokud bychom na vozy pohlédli z hlediska cenového rozpětí, tak se zde prezentovali automobily Dacia Logan na jedné straně a na té druhé pak Bentley s modely Arnage, Continental GT a Continental Flying Spur.

Z malých vozů představil například koncern Volkswagen v premiéře modely Fox a Polo. Mercedes-Benz pak jako premiérový vůz nabídl model třídy B upravený jako taxi.

Ani v Lipsku samozřejmě nechyběly nové malé vozy z Kolína. U Citroënu ani Toyoty zatím neprozradili ze své cenové strategie prakticky nic, pouze Peugeot byl sdílnější a dozvěděli jsme se, že model 107 vstoupí na německý trh v červnu a bude se prý prodávat za zaváděcí cenu necelých 9 000 EUR. Poháněn bude zpočátku pouze litrovým benzínovým motorem se třemi válci, s výkonem 50 kW a proměným časováním ventilů. Agregát splňuje normu Euro 4 a měl by se spokojit se 4,6 l benzínu na 100 km. Koncem roku bude následovat čtyřválcový diesel s výkonem 40 kW bez filtru pevných částic.

AMI pravidelně přispívá také k tématu alternativních pohonů. V letošním roce to bylo formou „společného stánku pro vozidla poháněná plynem“, kde se představily aktuální vozy různých značek a zároveň zde zájemci mohli získat informace o přednostech, nákladech a technice automobilů na plyn.
 
Autosalon Brno

 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na DTM v Brně 2004 od Iva Nesrovnala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose