www.car.cz
 

Červnová Rallye Lužické hory 2005 již za dva týdny
     19.5.2005 11:25 - tisková zpráva


Rallye Lužické hory 2005       3. - 4. června 2005

 Prakticky již za čtrnáct dní odstartuje 8. ročník Rallye Lužických hor v Hrádku nad Nisou. Podle slov jednoho z hlavních organizátorů, jinak také aktivního účastníka Českomoravského poháru Jana Halaly, se již začíná plnit seznam přihlášených. S radostí můžeme konstatovat, že svou přihlášku již zaslali Daniel Landa, Jiří Hendrich, Tomáš Drásta, Jáva Javoš, Macek s Palivcem, Martin Kožmín, a také další již nestor soutěžních tratí Tonda Eliáš, který v posledních letech válčí s vozy Suzuki Swift. Hrádeckou soutěž jel už v letech 1981 - 83. K 18. květnu čítal seznam více než dvacet posádek a každým dnem se rozšiřuje.


 V první tiskové zprávě jste se dozvěděli mimo jiné jména vítězů této rallye. Kromě nich se v okolí Hrádku objevili i F. Blahout, V. Suk, M. Tuček, J. Juračka, M. Fišer, J. Pertlíček, Vl. Racek, J. Klokočka, E. Triner, H. Středa, J. Gál, L. Výška - J. Pech,  ing. F. Markvart, J. Častoral, A. Blažek, Z. Kučera, P. Sibera - P. Gross či M. Šefr.


 Zajímavostí je osoba jednoho z letošních předjezdců, kterým by měl být bývalý vynikající liberecký závodník Jiří Bergr. Ten začínal právě se soutěžemi a na jeho kontě je i absolutní vítězství v jednom z ročníků Rallye Liberec s vozem Fiat 128 SC. Poté se věnoval závodům na okruzích a do vrchu. Jeden z nich, ve Zvoleni,  se mu stal osudným a po těžké havárii je odkázán na invalidní vozík. Bergra to však nezlomilo a dodnes je aktivní v závodech invalidů, má velkou zásluhu na návštěvě pilota F1 C. Regazzoniho v naší republice a jako pozorný divák nechybí na řadě automobilových závodů. 


 Organizační výbor soutěže již připravuje do tisku definitivní podobu programů, chrastavské Design studio Reco již dokončuje tisk veškerých označení pro vozy a posádky, samolepky a reklamy. Na všech rychlostních zkouškách byla rovněž odzkoušena funkčnost vysílaček. Právě na bezpečnost všech zainteresovaných stran klade ředitelství Rallye Lužických hor 2005  velký důraz.

 Další info  k trati zde.

Hrádek nad Nisou 20. 5. 2005                    Mgr. Pavel Vydra
                                                           vedoucí tiskového střediska RLH ´05

 


 
 
Fotogalerie:   Autonova rally Tišnov 2005 od Lukáše Cholasty

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose