www.car.cz
 

Milan Chvojka po úspěchu v Tišnově : Vzhůru do Evropy
     19.5.2005 11:50 - tisková zpráva


Premiérové vítězství nového vozu, vzhůru do Evropy

 

Po dvou smolných „velkých“ soutěžích se o uplynulém víkendu představil Milan Chvojka poprvé s novým Mitsubishi Lancer Evo VIII MR na rallysprintu, kterým byla obrozená Autonova Rally Tišnov. Na zdejší krásné a velice náročné tratě vyrazil olomoucký jezdec s nezvyklým spolujezdcem, když jeho tradiční spolujezdkyně Hanka a Zuzka Chvojkovy daly přednost startu v méně výkonných vozech v rámci dámského poháru, musel na sedadlo spolujezdce usednout Vladimír Dolínek, který letos na velkých soutěžích naviguje Dušana Kouřila.

 

Rychlostních zkoušek se v okolí Tišnova jelo pouze šest, přičemž jako rozhodující byl považován třetí úsek, téměř devatenáct kilometrů dlouhá rychlostní zkouška “Tišnovská”, známá z dřívějšího zařazení na Horácké rally. Hned od úvodních kilometrů nenechal Chvojka své soupeře na pochybách, kdo sem přijel zvítězit.

 

V první sérii tří rychlostních zkoušek si získal rozhodující náskok, na druhého Semeráda měl k dobru dvanáct vteřin. „Zatím je to dobré, jedeme s rezervou, na starých kolech a přesto jsme nejrychlejší mezi produkčními vozy. Jsme ale teprve v půlce soutěže, stát se může všechno,“ chválil v servisní zóně Milan Chvojka.

 

I sobotní odpoledne panovalo krásné slunečné počasí, posádky si na náročných tratích nic nedarovaly. Milan Chvojka s Láďou Dolínkem zvolili i vinou jezdcovy náhlé žaludeční nevolnosti na úvodním testu druhé sekce až moc opatrné tempo, ve zbývajících dvou zkouškách si však bezpečně pohlídali první zasloužené prvenství s tímto vozem. „Jsme spokojeni. Najeli jsme další potřebné kilometry, auto fungovalo, jenom na posledním testu začal zlobit vypadávající druhý rychlostní stupeň,  a ještě jsme vyhráli,“ neskrýval spokojenost v cíli Milan Chvojka.

 

Spokojení v týmu Chvojka Motorsport však bylo několikanásobné. Něžné zástupkyně závodnické rodiny Hanka a Zuzka Chvojkovy obsadily jako spolujezdkyně první a druhou příčku v rámci dámského poháru, Jirka Volf dojel po boku Pavla Červenky šestý mezi produkčními vozy.

 

Další soutěže mezinárodního mistrovství České republiky v Českém Krumlově se z našeho týmu zúčastní všichni zde zmínění kromě Milana Chvojky. „Bohužel, dva týdny  po Krumlově pro nás začíná plnění reprezentačních povinností. Letos bychom měli startovat na většině podniků mistrovství Evropy, tím prvním bude Rajd Polski.

 

Trať se letos přesunula k Mazurským jezerům na šotolinu, proto se bude naše Mitsubishi v době krumlovské soutěže přestavovat v dílně na šotolinovou verzi. Hodně nás to mrzí, ale v letošní sezóně se kromě Barum Rally na domácích tratích už asi nesvezeme, protože evropské závody mají mezi sebou jen dvou-třítýdenní pauzy a stíhat v tomto nabitém kalendáři i české soutěže je téměř nemožné,“ řekl závěrem Milan Chvojka.

 

Chvojka Motorsport


 
 
Fotogalerie:   Rally Tišnov 2005 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose