www.car.cz
 

PAP OIL CUP 2005 proletí Vranovským žlebem. Již o příštím víkendu
     19.5.2005 12:09 - tisková zpráva


Po téměř měsíční přestávce pokračuje motokrosový seriál PAP OIL CUP 2005 tuto neděli svým třetím dílem, který pod názvem „RENAULT OPPORTUNITY MOTOCROSS 2005“ zahřmí v populárním areálu Vranovský žleb ve Vranově u Brna. Mezinárodní mistrovství České republiky tříd 125 ccm, Open a Veterán tak uzavře svoji první polovinu, jejíž bilance může v hrubých rysech naznačit konečnou výsledkovou podobu šampionátu.

 

Zajímavě se vyvíjí situace především ve třídě Open, kde obhájce titulu Žeravu dělí na vedoucí pozici od druhého motokrosového matadora Kučírka pouhé tři body. Ve Vranově u Brna však bude opět startovat o světový trůn třídy MX3 skvěle bojující Kadleček, který do seriálu poprvé zasáhl až v Lokti.

 

Tam sice první jízdu po pádu nedokončil, repeté ale už vyhrál, byť také díky Žeravovým technickým potížím. Jejich souboj bude nepochybně patřit k magnetům nedělnímu vranovskému pořadu, přičemž před téměř domácím publikem se k maximálnímu výkonu vytáhne i Kučírek. Brněnská AGENTURA FORSAGE, promotér PAP OIL CUPU 2005, se Ve Vranově u Brna stejně jako loni chopí i pořadatelské role, v níž spolupracuje s AMK Zbrojovka Brno, provozovatelem Vranovského žlebu.

 

Hlavně třídu Open bychom chtěli zpestřit o některé kvalitní zahraniční jezdce. Vážný zájem o start projevil například Lotyš Bobkovs, který si velmi dobře vede v mistrovství světa MX3 a ve Vranově by mohl významně zamíchat kartami. Jeho výsledek by mohlo ovlivnit počasí, protože Bobkovs prý raději závodí na mokrém povrchu. Nic proti sympatickému Lotyšovi nemám, ale ostatní jezdci a především diváci by asi raději uvítali neděli bez deště,“ směje se Jan Juřička z AGENTURY FORSAGE.

 

I když na mezinárodní mistry republiky tříd 125 ccm a Open letos znovu čekají novoučké osobní vozy Citroën C2 a C3, lovit v zahraničních motokrosových vodách není vůbec snadné. „Kalendáře jsou rok od roku nabitější, každý národní šampionát se snaží termínově prokličkovat mezi závody mistrovství světa a Evropy, takže dostat k nám na pravidelné starty třeba Rakušany, Švýcary a Italy je skoro nemožné,“ upozorňuje Juřička.

 

 Brňané však flintu do vyrůstajícího žita nezahodili a je tedy možné, že Vranovském žlebu se objeví i některých z předních německých jezdců. „Jednali jsme se Sieglem, Naglem a pár dalšími Němci, vyloučen není ani start exmistra světa Bartoliniho nebo některého z dalších Italů, uvidíme jak to všechno nakonec dopadne,“ říká Juřička.

 

Třída 125 ccm se bude muset opět obejít bez dlouhodobě zraněného Neugebauera, kterého počínaje prvomájovým závodem v Lokti nahrazuje Slovák Bučenec. „Velmi dobře je letos připravený Zaremba, ale Bučenec si zatím vede podle předpokladů a očekávám, že ve Vranově skončí do třetího místa. Takový výsledek bych bral i v konečném pořadí seriálu,“ naznačuje ambice Bučence jeho nadřízený Josef Zdráhala, šéf týmu Emos Kawasaki Racing.

 

Startovat však již po zranění bude úřadující republikový mistr této třídy Jan Brabec a celá řada dalších našich reprezentantů i mladých nadějných motokrosařů. Velkou výhodou Vranova u Brna je jeho příznivá poloha. Leží severně zhruba 15 km od Brna a téměř tvoří jedno z jeho předměstí. Blízko do Vranovského žlebu mají i diváci odjinud, především z Blanenska, Adamovska, Kuřimska, Vyškovka, Prostějovska a Svitavska.

 

Podle ustáleného časového harmonogramu PAP OIL CUPU 2005 budou volné a měřené tréninky probíhat ve Vranovském žlebu v neděli 29. května od 8 do 12 hodin, slavnostní zahájení závodu uvidí diváci ve 13 h, první jízda pak odstartuje ve 13,30 hodin. V sobotu večer od 19ti hodin se na závodišti uskuteční tzv. CROSS PARTY - zábavný hudební večer a zábava pro jezdce i veřejnost s country  kapelou Moment, vstup na tuto akci je zdarma.

 

(forsage)  


 
 
Fotogalerie:   MS enduro 2005, Itálie

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose