www.car.cz
 

Jan Vonka po anglickém Silverstonu spokojen hlavně s nastavením
     22.5.2005 08:16 - tisková zpráva


Třetí závod MS FIA GT 2005 v anglickém Silverstonu se nesl ve znamení velkých změn. Již první páteční volný trénink jsme testovali nové brzdové kotouče a destičky nejnovější americké technologie. Po druhém tréninku jsme měnili staré tlumiče za nové a s vědomím, že v kvalifikacích i závodě změníme i značku pneumatik, bylo třeba udělat zcela nové nastavení vozu.

Vzhledem k tomu, že všechny změny byly zcela radikální, práce si vyžádaly mnohem více času, než jsme si původně mysleli. První kvalifikaci jsme tak nestihli, ale na druhou už bylo auto připraveno. Již časy prvních kol ukázaly, že změny se neudály nadarmo a stály zato. Mauro, i pro tento závod náš druhý jezdec, si užíval rychlých zatáček a nového nastavení, se kterým byl maximálně spokojen. Honza se, kromě nového nastavení a pneu, seznamoval také s tratí, na které nikdy nejel.
    O další starosti se postarala převodovka. Jezdcům začalo dělat potíže řazení některých převodových stupňů. A tak jsem se po druhé kvalifikaci rozhodli pro výměnu celé převodovky. Následovala oblíbená „noční šichta“ mechaniků. Ranní wurm up ukázal jejich dobrou práci a auto bylo dobře připraveno ke startu do závodu. 

    Závod rozjížděl Mauro a v druhé půli předal vůz na 7. místě Honzovi. Zastávkou v boxu jsme se o jednu pozici propadli, ale stále jsme měli před sebou vidinu prvních letošních bodů. Asi 40 minut před koncem se Honza objevil v boxu stěžujíc si na špatnou stabilitu vozu. Mechanici vůz zkontrolovali, ale viditelnou příčinu problému nenašli.

Vůz se tedy vrátil na trať, bohužel na místě 9. Jelo se na krátké verzi, a proto bylo na okruhu dost rušno. Hodně se předjíždělo, vznikala tak spousta nebezpečných situací. Hodně aut bylo venku z tratě a díky tomu se dráha brzy znečistila. Příčinou našeho problému byl právě nepořádek na trati, který způsobil špatné chování vozu.

    Závod jsme dokončili na 9. místě ve skupině GT2 a 22. místě absolutně. S výsledkem jsme spokojeni. Ale snad ještě větší radost máme z nového nastavení našeho Porsche. Už teď se nemůžeme dočkat dalšího závodu, který se jede příští víkend v Imole.

 

PR Vonka racing


 
 
Fotogalerie:   Testy PORSCHE týmu Renauer Motorsport

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose