www.car.cz
 

Doufám, že na to mám, i když špice jede velkou palbu... říká Firla (Cordoba WRC)
     26.5.2005 12:07 - Pavel Jelínek


Lumír Firla se s Cordobou WRC sžívá a trochu zrychluje

 

Na Rally Autonova Tišnov se mezi šesticí prestižních vozů WRC potřetí objevil Lumír Firla, ostravský dosud především okruhový závodník. Ale také šéfmechanik týmu SEAT Sport Czech Republic a tedy i oblíbeného Emila Trinera. Už proto tedy jel s Cordobou WRC EVO II, replica watches s níž dříve jezdil právě Emil Triner a s níž mimochodem získal při své premiérové sezóně s tímto vozem pěkné stříbro v absolutním pořadí.

 

Firla v rallye zatím účinkoval při Rallyeshow Modřice 2004 mezi vinicemi v okolí Hustopečí, kde po slušném úvodu (vyrovnaný boj s Komárkem o třetí místo  absolutně) skončil mimo trať a téměř nepoškozený vůz nebylo možné vyprostit. Poté se objevil ve smutném Pelhřimově, kde se držel vzadu okolo dvacátého místa, vědom si pokynů z týmu, aby najel co nejvíce km bez karambolu.

 

O Tišnově pak lze říci, že Lumírovo vystoupení bylo nejlepší z těchto startů. V cíli se objevil na 11 příčce. Bylo před ním sice i několik produkčních vozů, nicméně sžívání s novým vozem bylo znát. Okruhové závody vyžadují přeci jenom zcela jiný styl.…  Lumír zajel 15, 13, 10 a 17 tý čas v úvodních čtyřech RZ. V samém závěru si pak připsal již slušnou sedmou a šestou příčku.

 

"Myslím si, že určitě čím dál víc poznávám auto a myslím, že se zrychluji. O pokynech v týmu to je víc, jak jasné, protože je to velmi drahé náčiní a moje finanční prostředky ještě nejsou tak dobré, abych si mohl dovolit nějaké větší problémy s autem. Ale snažím se jet trošku na jistotu, ale přitom rychle.

 

Trochu na Hustopeče vzpomínám, ale v dobrém, protože se mi tam líbilo -  až na tu chybu -  řekl bych, že byla naše společná. Na okruhy taky rád vzpomínám, ale rallye je moc krásná a moc se mi líbí, protože tam nezáleží úplně tak na autě, ale na umění šoféra a doufám že mi to půjde. Okruhy a rallye, to je úplně jiná disciplína . Rallye je prostě super! Neříkám, že okruh ne, ale okruh je moc daný, kolik mám peněz, za které si můžu koupit dobrý motor, pneu a podobně. Na rallye se nějaká ta chybička (někdy) ztratí, na okruhu ne.

 

Rallye je prostě o tom, kdo má větší srdce, a to se mně líbí. Rallye mně vcelku nepřekvapilo, ale nevěděl jsem, že je to tak náročné na fyzičku a hlavně psychiku. Okruh se odehraje hodně rychleji a mám to za sebou, ale soutěž je dlouhá," zamýšlí se Lumír Firla.

 

"Emil mi vůbec neradí, už s ním nejsem moc v kontaktu, swiss replica watches " doplňuje Lumír na otázku, zda je jeho největším učitelem v nové disciplíně jeho dřívější týmový kolega.

 

"Rádi bychom dojeli celou sezónu, ale všechno je odvislé od peněz. Na závěr můžu říci, že mně rallye hodně vzalo a rád bych nasbíral hodně zkušeností, abych jezdil co nejvíce vpředu. A doufám, že na to mám, i když ta špice jede velkou palbu," zakončuje ostravský jezdec.

 

 Televizní pořad z Autonova rally Tišnov mohou diváci ještě vidět mimo jiné v motoristickém magazínu MotorTip, vysílaném celostátně nejen na kabelových sítích. (podrobnosti viz www.motortip.cz, přičemž pořady jsou k vidění i na internetu na www.tvb1.cz v sekci MotorTip). Po krátké informaci, která již byla  aktuálně odvysílána, dostane tišnovská soutěž v MotorTipu větší prostor ještě v příštích dnech.

 

 

V Brně 23. května 2005

Pavel Jelínek

www.car.cz, www.motormix.cz, www.motortip.cz 


 
 
Fotogalerie:   Tišnov 2005 z archivů týmů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose