www.car.cz
 

V Krupině to už šlo lépe! Další závod CFORu byl úspěšný
     23.5.2005 13:18 - tisková zpráva


Druhý závod SORK a CFOR: V Krupině to už šlo lépe!
MISTROVSTVÍ STŘEDOEVROPSKÉ ZÓNY OFF ROAD 2005

Organizace druhých závodů tentokrát ležela hlavně na Slovenském Offroad Klubu, který všechny přípravy zvládl na jedničku. CFOR se postarala opět o nějaké ceny pro vítěze a o propagaci v Čechách. Závodům přálo rovněž počasí, protože po celý pátek i sobotu svítilo sluníčko, ale nebylo přehnané horko.

 Páteční přípravy a první rozjížďka
Na závody se tentokrát přihlásilo více automobilů, ale sedm soupěřících pořád ještě není to, co bychom si představovali. Naopak účast celkem dvaatřiceti motorek a čtyřkolek je více, než jsme se odvážili doufat.
Všem závodníkům tímto děkujeme.

V sobotu v osm hodin ráno byla odstartována první tříhodinovka. Na trať vyrazilo pět slovenských a dvě české posádky. www.bestclonewatch.com

 Všechny se kromě mistrovských závodů zúčastnily také speciální soutěže o "nejlepší budku". Soutěž kontumačně vyhrál tým Draků, protože jejich auto jako jediné se už v první polovině závodů dokázalo otočit přes střechu zpět na kola a pokračovat v soutěžení.

 Už během prvních třech hodin ale ze závodu odstoupila posádka Pecho-Pechová s Toyotou RAV. Problémy měl také Šajgal Oil, který utrhl řízení a v závodě pokračoval bez brzd, ale dojel.

  Čtyřkolky a motorky se těšily
Poslední čtyřkolky a motorky se přihlašovaly ještě pár desítek minut a na zahájení závodu se dostavilo celkem 32 závodníků. Všichni dostali od časoměřičů čipy, takže jejich průjezd prostorem startu a cíle byl kontrolován digitálně.

Podobný systém je připraven i pro automobily, ale vzhledem k počtu účastníků jsme ho nepoužili.

  ATWoman pod osmnáct!
Jediná žena a zároveň suverénně nejmladší účastník/účastnice byla šestnáctiletá Adéla Preinerová, která byla za svůj odvážný výkon také odměněna speciální cenou. Celkově se v závodě dokázala umísti šestá.

  V soutěži jednotlivých zemí vyhráli Slováci v poměru 25:8. Ve čtyřkolkách dokončil na prvním místě Bohuslav Repa, následovaný jedinými účastníky obou dosavadních závodů Nikolou Rybářem a Bedřichem Vršanským.

 Báječný doprovodný program
I když bylo určitě na trati se na co dívat, spoustu lidí přilákala i zábava, kterou pořadatelé připravili v okolí depa. Na pódiu se střídala rocková kapela v čistě pánském složení se dvěma finalistkami slovenské soutěže Superstar, pod tím probíhaly souběžně předváděčky Volkswagenů Touareg a nového Passatu. Všechno tohle spolu s kvalitním občerstvením přilákalo skoro 2000 platících diváků.

 Z pěti na tři
Druhou tříhodinovku se rozhodlo absolvovat pět aut. Náročná trať byla téměř celá suchá, s výjimkou 3 brodů. Nejkritičtějším faktorem bylo obrovské převýšení u sjezdů i výjezdů, takže u automobilů nezáviselo jen na výkonech motorů, ale také na brzdách. Létající bahno z brodu zřejmě zavinilo i poruchu na chlazení Preiner Teamu, z boje nakonec odstoupili i Draci, kterým odešla do věčných lovišť přední náprava.

Takže celkovým vítězem se s 51 koly stal Fox Team před OffRoad Clubem Čižvartice, který se svou Suzuki Samurai odjel kol 49. Jednačtyřicet okruhů stačilo na třetí místo Nivě Šajgal Oil Teamu.

  Leštěnky na závěr
Ano, čtete správně. Svou jízdu pravidelnosti na 3 kola odjely i dvě posádky se sériovými vozy - posádka Strmý-Kýpeť se Suzuki Samurai o kousek předstihli pány Mravíka a Nosáľa s Patrolem. Potom už proběhlo vyhlášení vítězů a závěrečný večírek, kteří Slováci připravili pro české jezdce. Všichni Češi tedy díky příjemné atmosféře zůstali v okolí Krupiny až do neděle. Slovenskému off road klubu touto cestou ještě jednou děkujeme za super zážitek.

 

  Výsledky v kompletní formě najdete spolu s dalšími fotografiemi na www.cfor.cz, takže tady jen stručně:

Speciály do 2.000 ccm
1. Hudák, Oros (OffRoad Club Čižartice) - Suzuki Samurai
2. Šajgal, Medveď (ŠAJGAL Oil) - Lada Niva
3. Dryje, Pohlreich (Draci D-Perfect) - Suzuki Samurai

Speciály nad 2.000 ccm
1. Kondvár, Liška, Liška, Jančár, Lepes (FOX Team) - Jeep CJ 7
2. Preiner, Dostál, Malér, Preinerová, Dostálová (PREINER TEAM) - Nissan Patrol

ATV:
1. Repa Bohuslav, Repa Roman
2. Rybář Nikola
3. Vršanský Bedřich

Moto:
1. Čipka Tomáš
2. Rybář Mario
3. Čipka Dušan st.

Leštěnky:
1. Strmý, Kypěť - Suzuki Samurai
2. Mravík, Nosáľ - Nissan Patrol

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Se skůtrem na Sahaře

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose