www.car.cz
 

Nedělní Vranov (u Brna) uvidí i světové motokrosové hvězdy
     26.5.2005 22:23 - tisková zpráva


Ozdobou podniku bude nesporně Michal Kadleček, který bojuje o vedoucí pozici v seriálu mistrovství světa třídy MX3, jehož čtvrtý díl se jel minulou neděli v Lotyšsku. Jeho největšími soupeři ve třídě Open budou Brňan Miroslav Kučírek, v Prostějově bydlící obhájce titulu Martin Žerava a bučovický rodák Petr Masařík, kteří ve světovém šampionátu třídy MX3 rovněž bodují.

 

Na druhou jízdu třetího podniku mistrovství světa MX3 v Nizozemí nevzpomíná v dobrém Kučírek, který tam po startu vinou kolize spadl a kromě pohmožděnin utrpěl slabý otřes mozku. Lotyšsko pak Brňan vynechal, ale start ve Vranovském žlebu potvrdil. Do dobré formy se dostává Jihočech David Čadek, další z našich jezdců v mistrovství světa MX3.

 

Z mladých na sebe upozorňuje talentovaný Jan Hlaváč, jezdící v sedle stroje KTM zraněného Jiřího Čepeláka, který o Hlaváče pečuje i manažersky.

 

Třídě 125 ccm při zdravotních problémech úřadujícího mistra republiky Jana Brabce zatím dominuje Severomoravan Jan Zaremba, jehož jezdecké kvality se projevují i v silné konkurenci mistrovství Evropy MX1. Jana Brabce z jihomoravské Nosislavi trápí vazy v levém rameni, v Pacově s velkým sebezapřením dojel dvakrát sedmý, v Lokti pouze přihlížel, ale ve Vranově u Brna už bude zpátky za řídítky. Závod bude pro něho pikantní i tím, že hned v pondělí zamíří ke středoškolské maturitě...

 

K nejvážnějším soupeřům Zaremby momentálně patří, ze třídy Open přestoupivší Petr Bartoš, stále se lepšící Slovák Martin Kohút a jeho krajan Tomáš Bučenec, dopředu se posouvá mladý Jihočech Martin Michek, závod od závodu lepší severomoravský rekonvalescent se slovenskou licencí   Josef Kulhavý, loni až do svého dlouhodobého zranění pravidelný učastník mistrovství světa.

 

Nemálo příznivců budou mít ve Vranově u Brna Vojtěch a František Brumlovi. Svého času velmi talentovaný  brněnský bratrský pár ze zdravotních a pracovních důvodů z nejvyšších motokrosových pater téměř zmizel,             ale na téměř domácí vranovské trati by při kapce štěstí nemusel hrát roli komparsistů. Že Brumlovi pořád umí, dokázal Vojta naposledy v Lokti, kde ve třídě 125 ccm skončil celkově sedmý. Chybět Vranově u Brna bude pochopitelně Filip Neugebauer, který se tři dny po úvodním závodě v Pacově, kde málem vyhrál druhou jízdu, těžce zranil při privátním tréninku.

 

Po téměř měsíčním napětí se Neugebauerův stav v brněnské Úrazové nemocnici rapidně zlepšil, na motocykl však sedmnáctiletý nadaný jezdec z Diváků na Břeclavsku a student brněnské strojní průmyslovky v Sokolské ulici nebude moci ještě dlouho sednout. Počínaje závodem v Lokti, třetího jezdce z loňského mistrovstvím světa juniorů nahrazuje v moravském týmu EMOS Kawasaki Racing už zmíněný Slovák Tomáš Bučenec.

 

Zraněného Filipa Neugebauera denně navštěvují v nemocnici jeho rodiče, jejichž chmury se už přece jen rozplývají. „V minulém týdnu se Filip dostal z nejhoršího, už je odpojený od přístrojů, teploty nemá, chodí       a každý den si může k obědu vybrat ze dvou druhů jídel. Z nemocnice by ho měli v nebližších dnech propustit, potom budou následovat rehabilitace, fyzická příprava, lázně, na motorce to bude chtít zkusit ještě letos. Pak se ukáže jestli bude dál závodit, nebo dělat jiný sport,“ říká Filipův otec Libor Neugebauer.

 

V početně obsazené třídě Veterán se nejlépe zatím daří Františku Hrobskému (nadále aktivní jezdec endura),  ale v Lokti vystrčil růžky po zranění vracející se obhájce titulu Roman Heinrich. O dekorované stupínky s úspěchem bojuje i náš bývalý vynikající reprezentant Zdeněk Velký a zapomenout nelze ani na Miroslava Štauda mladšího. Syn a synovec zakladatelů

 

„Vranovského žlebu“ figuruje po dvou dílech PAP OIL CUPU 2005 ve třídě Veterán        na páté pozici a ve Vranově u Brna, kde bydlí, by určitě rád postoupil ještě výš. Novinkou ve třídě Veterán jsou letošní starty osminásobného účastníka Rallye Dakar Ivo Kaštana, který kvůli dopředu nasmlouvané prezentační akci v Lokti scházel, na vranovský závod se však podle svých slov velice těší.

 

Lotyšský favorit Bobkovs

Velkým tahákem nedělního vranovského závodu bude start lotyšského jezdce Aigarise Bobkovse ve třídě Open. V neděli před svými diváky obsadil v závodě mistrovství světa třídy MX3 celkově páté místo, když  v první jízdě dojel třetí a ve druhé obsadil jedenáctou příčku. V průběžném pořadí šampionátu drží Bobkovs čtvrtou pozici za Švýcarem Billem, Belgičanem Bruegelmansem a našim Kadlečkem a zdá se, že především mezi těmito jezdci se rozhodne       o letošním titulu mistra světa. Kadleček v konečném účtu závodu v Lotyšsku skončil šestý, Žerava sedmý a třináctým místem potvrdil svoji letošní velmi dobrou formu Masařík.

 

Do souboje těchto elitních jezdců by se měl                      ve Vranovském žlebu přimíchat i Kučírek, přestože ze zdravotních důvodů se nyní necítí v optimální formě.         „Asi před třemi týdny jsem přechodil onemocnění průdušek a od té doby to není ono,“ říká Kučírek                 a na adresu vranovského závodu třídy Open uvádí : „Jednoznačnými favority jsou Kadleček, Žerava a Masařík. Ale myslím, že Bobkovs se do první trojice vklíní.“

 

Výbornou úroveň závodu třídy Open očekává i Kadleček: „Bude to určitě hodně zajímavé, zvláště když pojede i Bobkovs. Protože vranovská trať má velké skoky,       je pro diváky velice atraktivní.“ Startovní listiny tříd 125 ccm a Open snad obohatí ještě několik dalších zahraničních jezdců. Pořadatelé poslali pozvánky například z brněnské haly Rondo známým německým motokrosařům Dorschovi, Sieglovi a Bollerovi, Rakušanům Kaudelovi, Wallischovi a Offerleovi, jednání probíhají        i s jezdci švýcarského týmu KS Yamaha, v jehož barvách jezdí světový a švýcarský šampionát také Kadleček.

 

Pořadí PAP OIL CUPU 2005 před závodem ve Vranově u Brna 

 

 

Třída 125 ccm: 1.Jan ZAREMBA 100, 2.Petr BARTOŠ 80, 3.Tomáš BUČENEC (Slovensko) 70, 4.Josef KULHAVÝ (Slovensko) 66, 5.Martin KOHÚT (Slovensko) 53, 6.Michal VOTROUBEK 50, 7.Martin MICHEK 47,                     8.Filip NEUGEBAUER 38, 9.František SMOLA  36, 10.Martin KUKLÍK 35.

Třída Open: 1.Martin ŽERAVA 92, 2.Miroslav KUČÍREK 89, 3.David ČADEK 70, 4.Petr MASAŔÍK 56, 5.Jindřich HRABICA 55, 6.Jan HLAVÁĆ 53, 7.František MÁCA 53, 8.Zdeněk BLÁBOLIL 46, 9.Vítězslav MAREK 43, 10.Tomáš LHOTSKÝ 38,...15.Andrea BARTOLINI (Itálie) 22.

Třída Veterán: 1.František HROBSKÝ 97, 2.Jaroslav POTUČEK  83, 3.Milan HEŘMAN 63, 4.Bohuslav VAŃOUS 63, 5.Miroslav ŠTAUD 62, 6.Jiří KRÁL 61, 7.František VELKÝ 46, 8.Petr KOZÁK  41, 9.Martin KINDL 38, 10.Roman HEINRICH 34.

 

Z časového harmonogramu, neděle 29. května 2005

 

08.00 – 12.00 hod.        volné a kvalifikační tréninky

13.00 hod.                    slavnostní zahájení a představování jezdců

13.30 – 17.40 hod.        závody (po dvou jízdách tříd 125 ccm, Open a Veterán)

 

!!! Mezinárodní mistři ČR tříd 125 ccm a Open obdrží v závěru seriálu osobní vozy Citroën C2 a C3 !!!

 

 

více : www.forsage.cz


 
 
Fotogalerie:   Freestyle exhibice na Trucktrialu v Mohelnici,foto Aleš Pilčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose