www.car.cz
 

GM má nové regionální presidenty pro Evropu a Asii
     tisková zpráva


Fritz Henderson se od 1. června stane presidentem GM Europe. Na tomto postu vystřídá Mika Burnse, který odstupuje proto, aby se od 1. března ujal funkce presidenta a generálního ředitele společnosti Dana Corp. Tyto změny oznámil Rick Wagoner, šéf GM.
V zájmu hladkého přechodu se Troy Clarke stává s okamžitou platností stává výkonným vicepresidentem GM pro pacifickou oblast Asie, aby se už v předstihu připravil na převzetí postu presidenta GM pro tuto oblast, ke kterému dojde 1. června. Jak Henderson, tak i Clarke si podrží své posty vicepresidentů GM group.
Bob Lutz, místopředseda GM, převezme navíc na omezenou dobu zodpovědnost presidenta GM Europe, a to do doby, než se Henderson ujme v červnu své funkce. Lutz si podrží svoji místopředsedy GM zodpovědného za vývoj a šéfa GM pro severní Ameriku.

Guy Briggs, vicepresident zodpovědný za výrobu, vystřídá okamžitě Clarka ve funkci vicepresidenta GM group pro severní Ameriku zodpovědného za výrobu a personální otázky.

"Jsme rádi, že máme ve vedení firmy tak mimořádně zkušené manažery, jako jsou Bob, Fritz, Troy a Guy," prohlásil Wagoner.

Burns (51) byl jmenován presidentem GM Europe v září roku 1998. Jeho odpovědností byly všechny evropské aktivity, včetně koordinace činnosti firem GM a Fiat. "Mike řídil proces restrukturalizace evropských operací, která výrazně pokročila i ve velmi složitém období," prohlásil Wagoner. "Výrazně se zasloužil o úspěch našeho joint venture s firmou Fiat a zasloužil se o prosazení společnosti GM jako skutečné multi-brand evropské společnosti. Za 33 let působení v GM toho dokázal opravdu hodně a my mu nyní přejeme vše nejlepší ve společnosti Dana."

Henderson (45) byl jmenován presidentem GM pro pacifickou Asii v lednu roku 2002, když předtím pracoval jako president GM pro latinskou Ameriku, Afriku a střední Východ. Předtím byl vicepresidentem GM a presidentem a výkonným ředitelem GM do Brasil a byl i generálním ředitelem Delphi Saginaw Steering Systems.

Henderson nastoupil k GM v roce 1984 jako vrchní analytik finančního oddělení v New Yorku. Prošel řadou významných funkcí v oblasti finanční správy a poté přešel ke společnosti GMAC, kde postupně přebíral funkce se stále vyšší odpovědností.

"Fritz je mimořádně zkušeným manažerem s více než dvacetiletými zkušenostmi ve vrcholných funkcích v globální firmě," říká Wagoner. "Výborně si vedl především ve vedení týmu GM Europe při jeho kompletní přestavbě."

"Velmi si vážím ochoty Boba Lutze postavit se na určitou dobu do čela GM Europe. Bob má za sebou řadu let ve vrcholných funkcích evropském automobilovém průmyslu. Bob bude i nadále pracovat s týmem GM Europe a pomáhat v jeho růstu."

Clarke (48) se stal odpovědným za výrobu a personální otázky v severní Americe v červnu roku 2002. Před tím byl vicepresidentem GM pro personalistku a presidentem a výkonným ředitelem GM de Mexico. Clarke přišel do GM v roce 1973, kdy nastoupil do divize Pontiac, kde postupně prošel řadou významných funkcí.

"Pro budoucnost GM je mimořádně důležité navázat na nedávné úspěchy v pacifické oblasti Asie a já jsem si jistý, že Troy využije všech dosavadních pozitiv, dosažených společností GM během minulých let," prohlásil Wagoner. Clarke se stane členem strategického plánovacího týmu GM pro oblast automotivního průmyslu.

Briggs (65) se stal vicepresidentem zodpovědným za výrobu v lednu roku 2001. Původně chtěl koncem loňského roku odejít do důchodu, ale nakonec souhlasil s tím, že bude ještě pokračovat v práci na několika rozjetých projektech. Ve své nové pozici se Briggs stane také členem strategického plánovacího týmu GM pro oblast severní Ameriky.

Briggs je se svými 42 roky ve službách GM skutečným veteránem firmy. Prošel celou řadou vedoucích manažerských funkcí, včetně funkce vicepresidenta výkonného ředitele bývalé divize GM Truck Group nebo šéfa výroby společnosti Saturn Corp. K GM Briggs nastoupil v roce 1961, kdy začal pracovat v montážním závodě Chevrolet. "Guy je výborný a vysoce erudovaný vedoucí manažer. Mimořádně si ceníme jeho zkušeností v oblasti výroby a řešení personálních otázek," prohlásil Wagoner.

General Motors Corp. je největším světovým výrobcem automobilů, který zaměstnává po celém světě na 325 000 lidí. Firma byla založena v roce 1908 a od roku 1931 je celosvětově největším producentem automobilů. V současné době má GM výrobní závody ve 32 zemích světa a své automobily prodává na trzích 192 zemí světa. V roce 2003 společnost GM prodala téměř 8,6 milionů osobních a užitkových automobilů, což jí na globálním automobilovém trhu vyneslo podíl asi 15 procent. Centrála a vedení koncernu GM sídlí v GM Renaissance Center v Detroitu. Více informací o společnosti GM a jejich produktech lze najít na firemních internetových stránkách www.gm.com.

Více také na : http://www.opelmagazin.cz/

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose