www.car.cz
 

NováTigra „Kabrioletem roku 2004
     tisková zpráva


Nový Opel Tigra TwinTop zvolen „Kabrioletem roku 2004

Ženeva/Praha – Nový Opel Tigra TwinTop byl na samém začátku letošního autosalonu v Ženevě vyhodnocen odbornou porotou dvaceti nezávislých motoristických novinářů a dalších odborníků z celé řady zemí jako nejlepší kabriolet roku 2004. Za titul „Kabriolet roku 2004“ („Cabrio of the Year 2004“) vděčí dvoumístná Tigra TwinTop především svému atraktivnímu designu a promyšlené konstrukci, jejíž součástí je i elektricky ovládaná skládací pevná střecha. Prestižní titul „Kabriolet roku“ už před Tigrou TwinTop vybojoval na autosalonu v Ženevě v roce 2000 model Speedster, letošní ženevská premiéra automobilky Opel je tedy již druhým výrazným úspěchem značky Opel v segmentu otevřených vozů. Titul „Kabriolet roku“ se udílí od roku 1994.

Debut nového modelu Tigra TwinTop na letošním Mezinárodním autosalonu v Ženevě (4. března až 14. března 2004) dělá z automobilky Opel prvního velkosériového výrobce automobilů v Německu, který bude mít v nabídce sportovní dvousedadlový model s elektro-hydraulicky ovládanou ocelovou střechou, která se otvírá i zavírá zcela sama pouze stlačením knoflíku.
Svěží, dynamické linie a pozoruhodná mnohotvářnost nové Tigry vnášejí do segmentu kabrioletů, resp. vozů kupé novou kvalitu.

Ať už jako kabriolet, nebo kupé, Tigra nabízí velký a praktický zavazadlový prostor o objemu až 440 litrů - to je zásluha promyšlené konstrukce skládací střechy, která se zasouvá téměř svisle do zadní části karoserie. A protože za sedadly řidiče a jeho spolujezdce je ještě příruční odkládací prostor o velikosti 70 litrů, nabízí Tigra celkem více než 500 litrů prostoru pro zavazadla, což nedokáže žádný jiný vůz této třídy. Také víko zavazadlového prostoru Tigry má elektro-hydraulické ovládání a k jeho otevření či zavření tedy stačí pouze zmáčknout příslušné tlačítko.

K pohonu nové Tigry budou sloužit dva zážehové agregáty: Čtyřválec 1.4 ECOTEC o výkonu 66 kW/90 k, který je vybavený inovativní technologií TWINPORT přispívající ke snížení spotřeby paliva, a čtyřválec 1.8 ECOTEC o výkonu 92 kW/125 k. Oba tyto agregáty plní emisní limity normy Euro 4. Oba motory jsou standardně propojeny s pětistupňovými manuálními převodovkami, model poháněný čtyřválcem 1.4 TWINPORT může být vybavený také automatizovanou manuální převodovkou Easytronic. Na automobilovém trhu se Tigra TwinTop objeví koncem léta roku 2004.

"Na titul "Kabriolet roku 2004" jsme skutečně velmi hrdí," prohlásil Carl-Peter Forster, šéf automobilky Opel. "Je to skvělé ocenění práce všech našich designerů a konstruktérů!"



tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose