www.car.cz
 

Dakar 2004 : 16 etapa - cíl se blíží, ale obě tatry měly velkou smůlu
     Pavel Jelínek



16. leden 2003  - Aktuálně z 15:45 hod.

Ozval se nám Míra Martinec s velmi nepříjemnou zprávou z 15. etapy: "Stojíme na 212. km dnešní etapy. Historie se opakuje... Praskla nám hnací kloubová hřídel levého předního kola. Již zhruba hodinu se snažíme vyprostit tatru z písku a zafixovat ji, ale zatím se nám to nedaří. Stojíme na mírném svahu, takže auto stále sklouzává do boku. Hřídel se chystáme vyměnit, ale počítáme, že celá oprava zabere tak 3 - 4 hodiny. Jinak jsme všichni v pořádku, nic se nám nestalo."

O odstoupení posádka zatím neuvažuje, věří, že se jim podaří opravu zvládnout a pokračovat v soutěži. Dakar je boj, ale my máme na kapotě značku Tatra. A jak všichni víte, Tatra bojuje až do konce svých sil.
Aktuálně z 18:45 hod.

Tatry mají prostě dneska smůlu. Tomáš Tomeček stojí na 212. km, Karel Loprais se utápí se stejným problémem na 233. km. Je to vůbec možné????

Tomáš Tomeček v 18:45 hodin.: "Už hřídel opravujeme, za dvě nebo tři hodinky bychom mohli odjet. Díky za podporu."

Aktuálně z 21:10 hod.

Míra Martinec se ozval s optimistickou zprávou: "Zrovna jsme opravili hřídel a ihned vyrážíme na trasu etapy. Nejdříve ovšem pojedeme hledat Karla Lopraise a zjistíme, jestli nepotřebuje pomoc. To je teď hlavní věc. Takže všechny zdravíme a ... JEDEME DÁL."

Zuzana Nohavicová, Letka Racing Team


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose