www.car.cz
 

Roman Kresta začne v Turecku opět opatrně
     29.5.2005 00:04 - tisková zpráva


Tovární tým BP-Ford WRT jede do Turecka s tím, že i nadále bude pokračovat v nepřetržité šňůře soutěží, ve kterých jeho jezdci bodovali. Nominovanými piloty jsou opět Toni Gardemeister a Roman Kresta.

Roman Kresta se spolujezdcem Honzou Možným v posledních dvou soutěžích zvolili strategii opatrné jízdy a to se jim vyplatilo. Kresta získal dvakrát body za šesté místa.

 

„Ještě nikdy jsem nebyl v Turecku,“ řekl na úvod český mladík. „Dokonce jsem tam nebyl ani na dovolené. V Turecku pojedu tedy stejně opatrně, jako na Sardinii a Kypru. Pojedu tak rychle, jak mi to bude vyhovovat a pokusím se znovu dosáhnout na bodovanou pozici.

 

Potřebuji získat další zkušenosti na neznámém terénu a najet maximum kilometrů ve Focusu WRC na šotolině.“

 

„Je potřeba jet opatrně. V posledních dvou soutěžích jsme se mohli přesvědčit o tom, že riskantní rychlá jízda vede k defektům a technickým problémům. Zatím nevím, jaké použiji nastavení, protože je to pro mě nový podnik. Na Kypru jsem se toho hodně naučil a ve voze se cítím dobře i na extrémně náročných tratích,“ pokračoval dále Kresta.

 

„Mluvil jsem s mnoha lidmi i jezdci a každý říkal, že Turecká rally je sice náročnější než Acropolis rally, ale ne tak drsná, jako kyperská soutěž. Do úvodní etapy odstartuji se stejným nastavením, jako na Kypru a postupně se uvidí, co s ním provedu,“ dodal na závěr Kresta.

 

Zpracoval: RV FFK

 


 
 
Fotogalerie:   Další zajímavé fotografie od Vládi R

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose